zelfontplooiing coaching opleidingen

Centrum GEA

centrum GEA

loopbaancheques
KMO portefeuille
Vlaamse overheid


Reeksen en workshops

PAVA-bewustzijnsmodel basisreeks

Het PAVA-bewustzijnsmodel, dat de voorbije 10 jaar ontwikkeld is in Centrum GEA, is een praktisch methode waarmee je de belangrijkste factoren in kaart brengt die bepalen in welke mate je efficiënt en gelukkig bent en zingeving ervaart in je leven. De kracht van het PAVA-model bestaat eruit dat het verband tussen deze factoren voor het eerst volledig in kaart gebracht is.

   Deze unieke, oplossingsgerichte methode voor persoonlijke ontwikkeling creëert stap voor stap helderheid en overzicht binnen alle levensgebieden. Het is een totaalbenadering waarmee je heel vlot de graad van bewustzijn meet en het peil van levenswijsheid naar een hoger niveau tilt, zowel bij jezelf als bij iemand anders.

   Het PAVA-bewustzijnsmodel is tegelijkertijd onthutsend eenvoudig en oneindig veelzijdig. Je ontdek waarom mensen vaak eindeloos met dezelfde problemen blijven worstelen en hoe je hardnekkige patronen doorbreekt. Het model wijst je de weg uit het web van verwarring waar veel mensen in vastzitten.

   Via dit holistisch ontwikkelingsmodel is een hoger niveau van zelfontplooiing voor iedereen bereikbaar. Het stelt je in staat om een rijk en vreugdevol leven te leiden, in waarheid en verbinding, zonder zelfbedrog of frustratie.

Voor meer uitgebreide informatie: info-blad

‘Een van de meest complete en diepgaande ontwikkelingsmodellen.’ Philippe De Jonge (coach)

‘Innerlijke groei en een gelukkiger leven, dat is wat deze methode me gebracht heeft.’ Christel Janssens (cliënt)

‘Een onmisbare handleiding voor elke professional!’ Magaly Desmet (trainer)

Lees meer op www.pavabewustzijnsmodel.com

Data basisreeks:

Najaarsreeks: 5 donderdagavonden, 19u30 - 22u

5, 12, 19 en 26 oktober 2017
9 november 2017

Voorjaarsreeks: 5 woensdagavonden, 19u30 - 22u

14, 21 en 28 maart 2018
18 en 25 april 2018

Trainer: Joost Vanhove

Locatie: Centrum GEA, Prinses Clementinalaan 92 9000 Gent

Prijs: €211,75 incl BTW  (€175 excl. BTW + €36,75 BTW)

Als je in aanmerking komt voor KMO-portefeuille, kan je €70 subsidies krijgen

 

 

Inschrijven

Betaling met KMO-portefeuille voor zelfstandigen is mogelijk.

Centrum GEA vzw is erkend door de Vlaamse Overheid voor de subsidie van KMO portefeuille.  Indien uw zaak aan de voorwaarden voldoet, betaalt de Vlaamse Overheid 40% van het netto bedrag van de opleiding.  Het BTW bedrag betaal je rechtstreeks aan Centrum GEA vzw.  Voorwaarde is dat je de subsidie moet aanvragen (ten laatste) binnen de 2 weken na de start van de opleiding. Erkenningsnummer van Centrum GEA vzw voor de pijler opleidingen: DV.O103649.  Meer informatie vind je op www.kmo-portefeuille.be

REIKI

Handreiking met de universele levensenergie

Wat is Reiki

Reiki is Japans voor “universele levenskracht”. Het is een vorm van natuurlijke genezing waarbij harmonie hersteld wordt op fysiek, emotioneel, mentaal en transpersoonlijk vlak. Bij Reiki-behandelingen zijn de handen het kanaal waardoor universele levensenergie vloeit en doorgegeven wordt. Reiki is oorspronkelijk in de 19de eeuw herontdekt in Japan als een manier om fysiek te genezen via aanraking met de handen. Algauw is het echter uitgegroeid tot een vorm van spirituele genezing en een levenshouding die universele spiritualiteit ademt. De energie van Reiki is zacht en liefdevol. Haar genezende kracht kan aangewend worden voor jezelf en ook voor de ander. Reiki verbindt zich gemakkelijk met andere vormen van genezen en wordt beoefend door allerlei mensen, ongeacht hun religieuze, filosofische of spirituele overtuiging. Reiki-beoefening munt uit in eenvoud.

Resultaat

Je leert op een intuïtieve wijze contact te maken met de universele levensenergie in jezelf en in de ander. Je levenskwaliteit verbetert. Het harmonische evenwicht herstelt. Er kan een genezing op fysiek, emotioneel, mentaal of transpersoonlijk vlak ontstaan.

Voor wie?

Reiki is bestemd voor iedereen. Er is geen voorkennis vereist. In het bijzonder richt Reiki zich tot allen die meer contact wensen met de universele levensenergie en die haar kracht verder willen laten manifesteren in hun dagelijkse leven. Reiki is geschikt voor mensen die genezing zoeken op om het even welk vlak en hierbij zichzelf en hun familieleden en vrienden, willen behandelen zonder een langdurige en gespecialiseerde opleiding te volgen. Reiki is tevens warm aan te bevelen als extra healingtechniek bij coaching of energetische begeleiding. De opleiding vormt dan ook een prima verdieping van module 6 in de opleiding psychodynamica.

Vorm en opbouw

De Reiki opleiding

De Reiki opleiding bestaat uit drie delen. Reiki I en II onthullen de essentie van Reiki-beoefening. Ze worden beide gegeven in 4 dagdelen verspreid over één of meerdere weekends. Reiki I en II kunnen individueel of in groep gevolgd worden. Nadien bestaat de mogelijkheid om opgeleid te worden tot Reiki-meester indien je het Reiki beoefenen aan anderen wenst aan te leren.

Om zowel een Reiki I als een Reiki II inwijding voor te bereiden vragen we dat de kandidaten vooraf 2 individuele Reiki-sessies afspreken met de Reiki-meesters Els Van Hoogenbemt of Joost Vanhove en aan 2 open Reiki’s deelnemen.

Reiki I maakt je bewust van het kanaal om contact te maken met de universele levensenergie. Je ervaart de kracht van de energieoverdracht in vier inwijdingsmomenten. Er wordt aandacht besteed aan de innerlijke houding nodig bij het Reiki beoefenen en de vijf Reiki principes worden voor het voetlicht geplaatst. Verder leer je alle klassieke handposities om jezelf in harmonisch evenwicht te brengen of om een behandeling aan een ander te geven. Tot slot krijg je een antwoord op de vraag: “hoe kan ik Reiki integreren in mijn dagelijkse leven?”

Reiki II verdiept het proces van het kanaliseren van de Reiki-energie door het bewust gebruiken van symbolen. De kracht van de energieoverdracht wordt verankerd in een inwijdingsmoment. Er worden verder tal van varianten en toepassingsmogelijkheden gegeven om de Reiki-energie aan te wenden. Zo komt het behandelen van situaties en het geven van Reiki op afstand aan bod.

Tenslotte is er de Meester-inwijding. Zij vindt plaats na een intens en individueel groeiproces onder begeleiding van een Reiki-meester. Het programma wordt volledig opgebouwd rond de thema’s en levensuitdagingen van de meester-aspirant en vergt meerdere jaren.

Open Reiki

Open Reiki maakt je ten volle bewust van de kracht van Reiki. Je verdiept de ervaring van de stroom in jezelf en intensifieert deze stroom. Je oefent het doorgeven van de Reiki-energie aan anderen. Deze bijeenkomsten staan open voor iedereen. Ze zijn aan te bevelen als kennismaking met de geest van Reiki. Tevens zijn ze een uitnodiging voor alle Reiki beoefenaars die de kracht van Reiki in hun leven wensen te verdiepen en die willen genieten van de grote genezing en intense energieoverdracht die het samen Reiki beoefenen met zich meebrengt. Je kunt inschrijven per bijeenkomst.

Individuele Reiki-behandeling

Individuele behandelingen zijn mogelijk in korte of lange sessies van één tot anderhalf uur. Soms verdient het aanbeveling om in acute situaties een intensieve behandeling te krijgen in een reeks van vier opeenvolgende dagen. Op aanvraag kan ook Reiki op verplaatsing worden gegeven bij u thuis of in het ziekenhuis. 

Reiki - meesters

Els Van Hoogenbemt en Joost Vanhove behoren tot die groep Reiki Meesters die zich inzetten om de kracht van Reiki in al zijn diepgang en zuiverheid door te geven. Zij werken daartoe met Reiki binnen het “Usui systeem van Natuurlijke Genezing”, in de lijn van Usui – Hayashi – Takata – Furomoto. Els en Joost zijn lid van de Reiki Alliantie, de beroepsorganisatie die de kwaliteit en zuiverheid van het Reiki beoefenen garandeert.

 

 

 

 

 

REIKI I INITIATIE

Zo 25 september 2016
Zo 12 maart 2017

Van 10u - 19u

Ook individueel mogelijk op afspraak
€211,75 incl BTW  (€175 excl. BTW + €36,75 BTW)

Intake
Het is noodzakelijk dat je minimum 2 individuele Reiki behandelingen met de Reiki-meester hebt gehad vóór je Reiki I- inwijding kan ontvangen. Deelname aan een 3-tal open Reiki bijeenkomsten vooraf is aan te bevelen.

Inschrijven

REIKI II INITIATIE

Za 25 maart 2017, 10u - 13u en
Zo 26 maart 2017, 10u - 18u

Ook individueel mogelijk op afspraak

Reiki II initiatie is enkel mogelijk voor wie Reiki I inwijding ontvangen heeft.

€605 incl BTW (€500 excl. BTW + €105 BTW) - internationaal vastgestelde prijs

Reiki II initiatie vergt een persoonlijke aanvraag en individueel te bepalen voorbereidingstijd in afspraak met de Reiki Meester. De Reiki II inwijding zelf gebeurt individueel of in kleine groep. Gelieve tijdig contact op te nemen met het centrum.


Intake
Je neemt contact op met de Reiki Meester van je keuze, met wie je 2 individuele Reiki ontmoetingen hebt met een tussentijd van ongeveer 3 maanden.  Deelname aan open Reiki bijeenkomsten wordt gevraagd tijdens de Reiki II voorbereiding. Het tijdstip van je Reiki II inwijding wordt in onderling overleg vastgelegd.

Inschrijven

REIKI – MEESTER

Reiki Meester inwijding wordt individueel voorbereid in samenspraak met de Reiki Meester en beslaat meerdere jaren.

OPEN REIKI

Voor alle Reiki beoefenaars en belangstellenden, o.l.v. het GEA Reiki Team.
Afwisselend op zondagvoormiddag (10u - 12u30) en maandagavond (19u30 -  22u)

zondag 25 september 2016
maandag 10 oktober 2016
zondag 6 november 2016
maandag 5 december 2016

zondag 15 januari 2017
maandag 20 februari 2017
zondag 12 maart 2017
maandag 10 april 2017
zondag 21 mei 2017 - gaat NIET door 
maandag 12 juni 2017

€12 incl BTW per keer -  graag voor vrijdag 12u inschrijven

Inschrijven

Individuele reiki

Individuele behandelingen zijn mogelijk in korte of lange sessies van één tot anderhalf uur. Soms verdient het aanbeveling om in acute situaties een intensieve behandeling te krijgen in een reeks van vier opeenvolgende dagen.

Op aanvraag kan ook Reiki op verplaatsing worden gegeven bij u thuis of in het ziekenhuis.

Betaling met KMO-portefeuille voor zelfstandigen is mogelijk.

Centrum GEA vzw is erkend door de Vlaamse Overheid voor de subsidie van KMO portefeuille.  Indien uw zaak aan de voorwaarden voldoet, betaalt de Vlaamse Overheid 40% van het netto bedrag van de opleiding.  Het BTW bedrag betaal je rechtstreeks aan Centrum GEA vzw.  Voorwaarde is dat je de subsidie moet aanvragen (ten laatste) binnen de 2 weken na de start van de opleiding. Erkenningsnummer van Centrum GEA vzw voor de pijler opleidingen: DV.O103649.  Meer informatie vind je op www.kmo-portefeuille.be

ZELF-INTEGRATIE

Schrijf je hier in

Volledig in het reine komen met jezelf en met je verleden
Zelfhulpreeks : 5 woensdagavonden voor alle geïnteresseerden

De methode van Zelf-Integratie, ontwikkeld door Joost Vanhove en uitgebreid beschreven in het boek‘Het Gouden Geschenk’, laat toe om op een effectieve en vlotte wijze afscheid of verlies te verwerken. Het kan bijvoorbeeld gaan om afscheid of verlies van een persoon, dier, project, situatie of levensfase. Uniek voor deze aanpak is de idee om de energie die je op één of andere wijze investeert in een relatie of situatie – onder vorm van enthousiasme, zorg of toewijding opnieuw beschikbaar te maken. Via Zelf-Integratie ervaar je, ook na verlies of afscheid, innnerlijke vrede, vreugde en levensenergie. Zelf-Integratie is bovendien een krachtige techniek om jezelf te vergeven door je bewust te worden van gevoelens van schuld, spijt en schaamte en deze los te laten. Je bouwt aan een zelfbeeld gebaseerd op vertrouwen, integriteit en eigenwaarde. Je verwerft meer zelfkennis en leert op elk vlak trouw zijn aan je zelf.

De voorbije jaren genoten al vele mensen, met uiteenlopende achtergronden, van de weldoende effecten die dit (zelf)coachingsinstrument hen bracht.

Getuigenis over de methode 'Zelf-integratie'

"Zelf, maar ook in mijn professioneel leven, werd ik geconfronteerd met verlies.
Zo heb ik 20 jaar expertise gedaan bij mensen die slachtoffer waren van een zwaar ongeval.
Als psychologe heb ik dan ook een therapie uitgebouwd in dit verband.
Uit de reacties van mijn cliënten kon ik afleiden dat mijn manier van begeleiden aansloeg.
Toch had ik diep in mezelf een gevoel dat nog iets ontbrak.
Een tijd geleden werd ik ziek en m’n mobiliteitsprobleem belette me nog regelmatig opleidingen en workshops te volgen.  Een stemmetje zei me dat m’n gezondheid in de weg stond om op zoek te gaan naar een meerwaarde voor m’n therapie.  Toch bleef ik hopen en vroeg hulp aan m’n begeleiding.
Op een dag kreeg ik een nieuwsbrief van het Centrum Gea en ik ontdekte dat Joost een boek had geschreven over zelf-integratie.
Intuïtief bestelde ik het boek, verslond de inhoud en wist dat het dàt was waar ik al die tijd op zoek naar was.
Eens te meer kreeg ik in m’n leven de zekerheid dat een mens geleid wordt.
Dit voedt m’n vertrouwen en stemt me heel dankbaar.
Dank je, Joost, voor dit Gouden Geschenk dat zo op m’n pad kwam."
Jeanne Kneuvels (psychologe)

"Voor mij voelt deze methode als een totaalaanpak…zonder losse eindjes… alles wordt compleet en grondig op een zachte, liefdevolle manier afgewerkt en prachtig afgerond, zonder enig drama. Ik heb het gevoel dat dit de ‘missing link’ is, zowel in mijn persoonlijke groei als in mijn werk als leraar en coach… Joost zijn enorme ervaring laat zich onmiddellijk duidelijk voelen. De 2 sessies overtroffen  mijn stoutste verwachtingen. Het hele systeem werkt veel krachtiger dan alle technieken die ik daarvoor leerde en toepaste" - Viviane Caes (coach, trainer en psychotherapeute)

“De trainer beheerst de leerstof en stelt duidelijk en praktisch cursusmateriaal ter beschikking. Ik had helemaal niet verwacht dat ik mijn zorgen op een andere manier zou gaan bekijken. De kracht van symbolen is mij het meest bijgebleven.” – Cocquet Lucie

“Het sterkste punt ? Zo’n eenvoudige methode, met zo’n groot en ingrijpend effect ! Deze reeks heeft me meer rust, vertrouwen en zelf-acceptatie gebracht.” – Buysse Yolanda (kleuterleidster)

“De inhoud is heel krachtig en geeft je de mogelijkheid om zelf aan de slag te gaan, er is geen sprake van abstracte theorie. Het geheel vind ik heel positief, ook de wijze waarop alles voorgesteld wordt, warm en met humor. Voor mij is het vooral verrijkend dat je vanuit jezelf iets positiefs in beweging kunt zetten en dat het geen theorie blijft. Je kunt zelf iets aanpakken en dat heeft een geruststellend gevoel.” – L.K. 

In de loop van de workshop worden de belangrijkste processen van Zelf-integratie, zoals beschreven in het boek, aangeboden in de vorm van individuele - en partneroefeningen. Je leert verschillende manieren om uzelf en anderen op een vlotte manier door de processen te loodsen

Data:  

Woe 4, 11, 18 en 25 oktober 2017
Woe 8 november  2017

Telkens van 19:30u - 22:00u 

Trainer: Joost Vanhove
Locatie: Centrum GEA, Prinses Clementinalaan 92 9000 Gent

Prijs: €211,75 incl BTW  (€175 excl. BTW + €36,75 BTW)
Als je in aanmerking komt voor KMO-portefeuille, kan je €70 subsidies krijgen

Inschrijven

Betaling met KMO-portefeuille voor zelfstandigen is mogelijk.

Centrum GEA vzw is erkend door de Vlaamse Overheid voor de subsidie van KMO portefeuille.  Indien uw zaak aan de voorwaarden voldoet, betaalt de Vlaamse Overheid 40% van het netto bedrag van de opleiding.  Het BTW bedrag betaal je rechtstreeks aan Centrum GEA vzw.  Voorwaarde is dat je de subsidie moet aanvragen (ten laatste) binnen de 2 weken na de start van de opleiding. Erkenningsnummer van Centrum GEA vzw voor de pijler opleidingen: DV.O103649.  Meer informatie vind je op www.kmo-portefeuille.be

A

Boek "Het gouden geschenk" :

klik hier voor meer info.

ZELF-INTEGRATIE VOOR PROFESSIONELEN

Anderen begeleiden om in het reine te komen met zichzelf en met hun verleden

Zelf-Integratie voor professionele begeleiders

Sinds het verschijnen van het boek over Zelf-Integratie (Het Gouden Geschenk) passen coachen, psychologen en therapeuten de methode toe om anderen te helpen om afscheid of verlies te verwerken en om een positief zelfbeeld op te bouwen. Wanneer je de processen op de juiste manier toepast kan je in meer dan ¾ van de gevallen in de loop van 1 of 2 sessies oud verlies of hardnekkig zelfverwijt helpen oplossen bij de cliënt.
Tijdens de opleiding worden de finesses en bijzondere aandachtspunten van de methode aangeleerd. Je krijgt ook de gelegenheid om de nuances met elkaar in te oefenen.

Voorwaarden voor deelname aan de cursus Zelf-Integratie voor hulpverleners
De bedoeling van deze intensieve opleiding in Zelf-Integratie voor professionelen is om van bij de start op een hoog niveau te kunnen werken. Zowel voor de eigen ontwikkeling als voor het kunnen toepassen van de nuances van de processen is het belangrijk dat alle deelnemers ervaring hebben in het belgeleiden van anderen en voldoende vertrouwd zijn met de basis van Zelf-Integratie. In dit kader hebben hieronder de voorwaarden op een rijtje gezet.

 1. Ervaring hebben in het communiceren vanuit betrokkenheid en in het begeleiden van anderen.
 2. Therapeutische achtergrond en/of coachingservaring hebben.
 3. De introductiecursus Zelf-Integratie gevolgd hebben en/of het boek Het Gouden Geschenk volledig doorgenomen hebben.
 4. Minstens één maal deel I en deel II van Zelf-Integratie doorlopen hebben in de rol van cliënt én ook minstens één maal als begeleider toegepast hebben op iemand anders via de basis reeks of via een individuele begeleidingssessie bij Joost Vanhove.
 5. De verschillende onderdelen in grote lijnen kennen, van:
  - Deel I: Krachtbronnen in jezelf opnemen
  - Deel II: Zelfbeeld transformeren en opnemen en
  - Deel III: Beperkende energieën transformeren
  ( in het boek Het Gouden Geschenk respectievelijk op de pagina’s 32 tot 39 (I), 85 tot 88 (II) en 136 tot 140 (III).

Mocht je niet voldoen aan één van de voorwaarden, gelieve contact op te nemen met ons, zodat we samen een creatieve oplossing kunnen vinden.

Enkele getuigenissen : 

 • “Lesgever Joost beheerst de leerstof. Telkens opnieuw is het voor mij een herbronning en verdieping in mijn Eenheidsbewustzijn. Ik heb contact ervaren met mijn Hogere Zelf. Onverwerkte stukken bij mezelf werden nu verwerkt. Deze verdieping is een verrijking voor mijn werk, mijn praktijk.” – Marijke Van Holm (kinesietherapeute & coach)
   
 • “ik vond volgende elementen goed aan deze training : voldoende oefenmomenten, feedback, meditatieoefeningen, theorie wordt gekoppeld aan praktische voorbeelden, werken met het Hogere Zelf zodat concrete situaties overstegen worden, je ervaart je onbegrensde mogelijkheden.” – Nathallie Gielen (Psycho-energetisch Coach & Consulent)
   
 • “Allesomvattend : genoeg elementen om een klant doorheen het probleem te leiden tot het is getransformeerd. Integreren van alle geïnvesteerde energie, positieve ervaringen en lessen is super krachtig en werkt nog zeer lang door. Het meest wat me is bijgebleven is de kracht van Zelf-Integratie. Het is ook makkelijk om deze methode op mezelf toe te passen.” – Caes Viviane

 • “Prachtige tool om onverwerkte emoties en ladingen te healen. Deze methode leidt tot spirituele groei en brengt me dichter bij mezelf. Je hoeft bovendien niet opnieuw emoties te doorvoelen.” – I.C. (hypnotherapeut)

 • “ook getest op mensen en het werkt, zowel bij “believers” als bij “non-believers”. Zelf-Integratie is een super krachtig proces. Intens dankbaar, ook voor wat het mij persoonlijk gebracht heeft.” – Ilse G. (Brugge)

 • “Er is ruimte voor persoonlijke inbreng en vragen ; er wordt ingegrepen wanneer er te ver afgeweken wordt van de essentie ; de training wordt voldoende laagdrempelig gemaakt voor ieders achtergrond en kennis ; perfecte afwisseling van praktijk en theorie ; gepaste coaching bij de partneroefeningen.” – E.D. (leerkracht

Data : zaterdag 6 en zondag 7 januari 2018, 10u - 17u

Trainer : Joost Vanhove

Locatie: Centrum Gea, Prinses Clementinalaan 92 9000 Gent

Prijs : €302,50 incl BTW (€250 excl BTW + €52,50 BTW)
Als je in aanmerking komt voor KMO-portefeuille, kan je €100 subsidies krijgen

Inschrijven

Betaling met KMO-portefeuille voor zelfstandigen is mogelijk.

Centrum GEA vzw heeft het kwaliteitslabel Brand Compliance voor klantentevredenheid en is erkend voor de subsidie van KMO portefeuille.  Indien uw zaak aan de voorwaarden voldoet, betaalt de Vlaamse Overheid 50% van het netto bedrag van de opleiding.  Het BTW bedrag betaal je rechtstreeks aan Centrum GEA vzw.  Voorwaarde is dat je de subsidie moet aanvragen (ten laatste) binnen de 2 weken na de start van de opleiding. Erkenningsnummer van Centrum GEA vzw voor de pijler opleidingen: DV.O103649.  Meer informatie vind je op www.kmo-portefeuille.be

 

 

 

RELAXATIE EN STRESS-MANAGEMENT

Aandachtsbundeling, relaxatie en meditatie

Sedert de oprichting van GEA in 1990 is het bewust leren richten van je aandacht (mindfulness) steeds een belangrijke pijler geweest voor de meditaties in de cursussen en opleidingen die je er kan volgen.

Even wat historiek.

De engelse uitdrukking to be mindful kan je in het Nederlands vertalen als aandachtig zijnof met je aandacht erbij zijn. 

Vanaf de 19de eeuw werd het begrip mindfulness steeds meer gebruikt als technische term, vooral in Engelse vertalingen van oosterse mystieke en spirituele werken. De betekenis van deze term, die veel gebruikt werd om de bewustzijnstoestand weer te geven die ontstaat tijdens meditatie, heeft 3 aspecten: 

1. Aandacht hebben voor alle zintuiglijke indrukken die er op een bepaald moment zijn, zowel de innerlijke als de uiterlijke. Dit betekent: je bewust zijn van de nuances in de geluiden die je hoort, de beelden die je ziet, de geuren, smaken en de gewaarwordingen die je hebt met het tastzintuig. Dit houdt eveneens in dat je aandacht hebt voor de gedachten die je hebt -dikwijls onder de vorm van beelden en innerlijke commentaren- en voor je lichamelijke gewaarwordingen.

2. Deze aandacht is onverdeeld en open. Dit betekent dat je bepaalde zintuiglijke indrukken niet méér betekenis geeft dan andere. In dit verband wordt ook de termperifeer gebruikt: wanneer je bijvoorbeeld deze tekst aan het lezen bent met perifere aandacht, zie je zowel het scherm van je computer -of het blad met de uitprint- als de tafel waaraan je zit, als de rest van de ruimte waarin je je bevindt. Hetzelfde geldt voor de geluiden die je hoort en de andere zintuiglijke gewaarwordingen. 

3. Deze open aandacht geef je zowel aan je innerlijke als aan je uiterlijke zintuiglijke indrukken, zonder datgene wat je waarneemt te evalueren of te veroordelen. Je laat alles zijn zoals het er is: al je fysieke gewaarwordingen, alles wat je ziet, hoort, voelt, ruikt en proeft en al je gedachten die je hebt onder de vorm van innerlijke beelden en dialogen.  

 Voor bijna iedereen vergt het training om je deze gewoonte van omgaan met wat er zich aandient, eigen te maken. Het resultaat van deze manier van zijn is: meer ontspannen zijn, minder stress ervaren, meer tot jezelf komen (duidelijker contact hebben met je innerlijk referentiekader: je eigen prioriteiten en doelen in het leven). 

Vanaf het einde van de 70-er jaren van de vorige eeuw introduceerde de Amerikaanse artsJon Kabat-Zinn mindfulness in de medische wereld. Hij ontwikkelde onder andere het 8-weken Mindfulness-Based Stress Reduction-programme. Door heel wat studies wereldwijd is intussen aangetoond dat mindfulness een duidelijk positief effect heeft op de capaciteit om te kunnen ontspannen en genieten van het moment en op het algemeen welbevinden van de beoefenaar.

Mindfulness wordt in Gea al jaren specifiek aangeleerd in de reeks "de weg naar binnen".In deze cursus zijn alle mindfulness principes geïntegreerd, die er toe leiden dat je meer inzicht krijgt in je eigen functioneren, dat je je eigen grenzen meer voelt en respecteert, dat je meer ontspannen bent: thuis, op het werk, en in sociale contacten, dat je meer alert bent en dat je meer innerlijke vrede ervaart.

GEA onderscheidt drie stadia van bewustzijn, waar meditatie-oefeningen op basis van de mindfulnessprincipes naartoe leiden:

A. Desidentificatie: je laat de vereenzelviging los met je gedachten, emoties lichaamsgewaarwordingen en zintuiglijke waarnemingen. Je leert vanuit een open, niet veroordelende houding je gedachten, gevoelens en zintuiglijke waarnemingen observeren, waardoor de vereenzelviging met al deze indrukken oplost. Je ervaart meer en meer dat jij NIET je gedachten, gevoelens en beelden bent.

 B. Dit is het niveau waarop je begint te voelen dat je niet je lichaam (waar de zintuiten zich bevinden) en je gedachten bent, maar puur bewustzijn. Je ervaart meer en meer dat jij de neutrale, liefdevolle getuige bent van alles wat er gebeurt in en rondom jou.

C. Het derde stadium draagt in zich het bewustzijn van waaruit de mystici uit alle tradities hun eenheidservaringen beschreven hebben. Hier ervaar je meer en meer datjouw identiteit de oneindige intelligentie is, het al-bewustzijn, of welke naam je er ook aan geeft. Bovendien ervaar je hier dat puur, absoluut bewustzijn -datgene wat je bent- universeel en oneindig is, buiten ruimte en tijd. Dit is het punt waarop alle angsten getransformeerd worden.

De cursussen Eenheidsbewustzijn in de praktijk en in de Advaita meetups steunen op de mindfulness-principes. Er wordt, meer specifiek, dieper ingegaan op de ervaring van deze drie stadia van bewustzijn. Vooral het derde stadium wordt aan de hand van oefeningen verduidelijkt en verdiept.

Voor meer uitleg: zie ook de info op deze site over eenheidsbewustzijn en non-dualiteit.

Relaxatie en meditatie

In deze cursus leer je de basisprincipes om te kunnen ontspannen en meer innerlijke rust te ervaren, zowel thuis, op het werk als in contact met anderen.
Je leert te luisteren naar je lichaam, je ademhaling te observeren en dan via de ademhaling je lichaam en geest tot rust te brengen.
Er worden concrete tips aangereikt om die rust en ontspanning te bewaren in je dagelijkse activiteiten.
Je leert je aandacht moeiteloos te bundelen, zonder je te hoeven concentreren.
Hierbij is een selectie gemaakt van de meest efficiënte methodes uit de opleidingen die gegeven worden in Centrum GEA.


Het volgen van deze reeks is een goede kennismaking met de 'spirit' van Centrum GEA.

Voorjaar 2017

7 woensdagavonden
Reeks: 
19, 26 april 2017
3, 10, 17, 24 en 31 mei 2017

Telkens van 19:30u -22:00u

Trainers : Joost Vanhove / Myriam De Wilde

Prijs :
€ 217,80 incl BTW (€180 excl. BTW + €37,80 BTW)
Als je in aanmerking komt voor KMO-portefeuille, kan je €72 subsidies krijgen

Inschrijven

Betaling met KMO-portefeuille voor zelfstandigen is mogelijk.

Centrum GEA vzw is erkend door de Vlaamse Overheid voor de subsidie van KMO portefeuille.  Indien uw zaak aan de voorwaarden voldoet, betaalt de Vlaamse Overheid 40% van het netto bedrag van de opleiding.  Het BTW bedrag betaal je rechtstreeks aan Centrum GEA vzw.  Voorwaarde is dat je de subsidie moet aanvragen (ten laatste) binnen de 2 weken na de start van de opleiding. Erkenningsnummer van Centrum GEA vzw voor de pijler opleidingen: DV.O103649.  Meer informatie vind je op www.kmo-portefeuille.be

 

 

DE YOGA VAN NON-DUALITEIT

Yoga van non-dualiteit

Steeds meer mensen beleven in de loop van hun leven momenten van spiritueel ontwaken. Dit gebeurt bijvoorbeeld doordat ze ingrijpende eenheidservaringen krijgen. In de meeste gevallen slagen ze er niet in om de manier waarop ze hun lichaam ervaren en de manier waarop ze de wereld bekijken, aan te passen aan hun nieuwe inzichten: het weten dat ze niet hun lichaam of hun denken zijn, maar het ene, universele bewustzijn.  

Door je vele jaren lang te vereenzelvigen met je lichaam en met je gedachten, heeft zich veel spanning opgestapeld in je lichaam. Om de identificatie met het lichaam kracht bij te zetten heb je spanningen gecreëerd in je spieren, in je organen en zelfs op het niveau van je cellen. Dit heb je onbewust gedaan, om de vereenzelviging met je lichaam voelbaar te ‘bewijzen’ aan jezelf. Nadat je spiritueel ontwaakt bent, is je manier van waarnemen, je manier van denken en vooral de manier waarop je je lichaam ervaart, in de meeste gevallen nog niet aangepast aan het weten dat je helemaal niet je lichaam bent.

De Sanskriet-term yoga betekent letterlijk ‘verbinden.’ Het doel van alle vormen van yoga is in essentie om de manier waarop je je lichaam ervaart en de manier waarop je de zintuiglijke indrukken interpreteert (alles wat je ziet, hoort en voelt) volledig af te stemmen op wie je bent: het al-bewustzijn. 

In de yoga van non-dualiteit zijn ontspanning en relaxatie enkel middelen; om eerst je denken en je lichaam tot rust te brengen. Vanuit die rust kan je in een volgende fase duidelijker voelen op welke plaatsen er in je lichaam nog oude overblijfselen zijn van je (vroegere) geloof in afscheiding. Via heel gerichte oefeningen word je je bewust van die oude identificaties met je lichaam. In een derde stap laat je al de identificaties los, je geeft ze ‘terug’ aan de bron van waaruit ze voortgekomen zijn, aan het universeel bewustzijn.

De meeste westerse vormen van (hatha)yoga zijn zo geëvolueerd dat de nadruk nu vooral ligt op het kunnen uitvoeren van de asana’s (de traditionele yoga lichaamshoudingen). Het zijn echter niet de asana’s die de essentie vormen van yoga, maar de attitude om de manier waarop je je lichaam ervaart, aan te passen aan het weten dat je de Oneindige Intelligentie bent. Allerlei eenvoudige waarnemings-, ademhalings- en lichaamsoefeningen helpen je om ook je manier van kijken, luisteren en tactiel voelen van je lichaam af te stemmen op je spirituele identiteit.

Els en Joost hebben de voorbije 5 jaar intensief ervaring opgedaan met een van de yogavormen die altijd trouw gebleven is aan de spirituele essentie van yoga: de Kashmir yoga-traditie.

Voor deze jaarcursus hoef je geen voorkennis te hebben. Voor elke oefening of lichaamshouding hebben we een variant die je ook zittend op een stoel kan doen. De enige vereiste is dat je een nieuwe stap wil zetten in je spirituele ontplooiing. 

Wat is non-dualiteit of eenheidsbewustzijn ?

Al eeuwenlang identificeert de mens zich met het lichaam en met zijn denken. In het groeiend spiritueel ontwaken van de laatste halve eeuw krijgen steeds meer mensen spontaan eenheidservaringen, wat men vroeger mystieke belevingen noemde. Velen voelen intuïtief aan dat ze niet hun lichaam of hun denken zijn, maar het oneindige al-bewustzijn. Net zoals vele spirituele leraars uit alle tradities en tijdperken komen zij tot het besef dat hun lichaam en hun denkvermogen slechts praktische gebruiksinstrumenten zijn en dat hun essentie, datgene wat ze werkelijk zijn, het allesomvattende al-bewustzijn is, de Oneindige Intelligentie. Ze realiseren zich ook het volgende: de overtuiging dat de mens een afzonderlijk individu zou zijn, functionerend door middel van een onafhankelijk en beperkt bewustzijn, is de enige oorzaak van alle angst en ellende, in ieders persoonlijk leven én in de politieke, economische en sociale structuren. Dit groeiend besef brengt voor velen een innerlijke omwenteling teweeg, een intens proces waarbij ze alles wat ze ooit geleerd en ervaren hebben, volledig anders gaan bekijken.

Overzicht data lessenreeks 2015-2016

Gratis proefles: maandag 26 september 2016 19u30-22u

Inschrijven

Reeks: 10 maandagavonden, telkens van 19u30-22u
maandag 26 september 2016
maandag 17 oktober 2016
maandag 14 november 2016
maandag 12 december 2016

maandag 9 januari 2017
maandag 27 februari 2017
maandag 27 maart 2017
Paasmaandag 17 april 2017
maandag 29 mei 2017
maandag 19 juni 2017

Prijs
302,50 incl BTW  (€250 excl. BTW + €52,50 BTW) voor de volledige reeks van 10 lessen.
Als je in aanmerking komt voor KMO-portefeuille, kan je €100 subsidies krijgen.

Inschrijven
Dit seizoen kiezen we voor de optie om de reeks als een geheel aan te bieden. Telkens bouwen we verder op wat we de lessen ervoor geleerd en ingeoefend hebben. Daarom is het alleen zinvol om de hele reeks te volgen. 

Betaling met KMO-portefeuille voor zelfstandigen is mogelijk.

Centrum GEA vzw is erkend door de Vlaamse Overheid voor de subsidie van KMO portefeuille.  Indien uw zaak aan de voorwaarden voldoet, betaalt de Vlaamse Overheid 40% van het netto bedrag van de opleiding.  Het BTW bedrag betaal je rechtstreeks aan Centrum GEA vzw.  Voorwaarde is dat je de subsidie moet aanvragen (ten laatste) binnen de 2 weken na de start van de opleiding. Erkenningsnummer van Centrum GEA vzw voor de pijler opleidingen: DV.O103649.  Meer informatie vind je op www.kmo-portefeuille.be

 

 

Introductiedag "VERFIJN JE INTUITIE" te Gent

Introductiedag Verfijn je intuïtie in Gent

Tijdens deze dag leer je de essentie van energetische hygiëne. Je leert wat het betekent om gegrond te zijn, om de grenzen van je energieveld aan te voelen en te bewaken. Je wordt je bewust van de energieën in je aura, van waar ze afkomstig zijn en hoe je niet-ondersteunende energieën kan doen oplossen.

Verder komt aan bod in deze workshop: je aandacht bundelen, gecenterd zijn, de signalen van je onderbewuste herkennen en intuïtief aanvoelen wat in een situatie het beste is voor alle betrokkenen.
 Na deze introductiedag kan je, wanneer je wil, deze thema' s verder exploreren en uitdiepen in een vervolgreeks. .

Zondag 20 augustus 2017, 10u - 17u

Lesgever: Joost Vanhove

Locatie: Centrum Gea, Gent

Prijs: €100 incl BTW  (€82,64 excl. BTW +€17,36 BTW)
Als je in aanmerking komt voor KMO-portefeuille, kan je €33,06 subsidie krijgen.

Inschrijven

Betaling met KMO-portefeuille voor zelfstandigen is mogelijk.

Centrum GEA vzw  is door de Vlaamse overheid erkend voor de subsidie van KMO portefeuille.  Indien uw zaak aan de voorwaarden voldoet, betaalt de Vlaamse Overheid 40% van het netto bedrag van de opleiding.  Het BTW bedrag betaal je rechtstreeks aan Centrum GEA vzw.  Voorwaarde is dat je de subsidie moet aanvragen (ten laatste) binnen de 2 weken na de start van de opleiding. Erkenningsnummer van Centrum GEA vzw voor de pijler opleidingen: DV.O103649.  Meer informatie vind je op www.kmo-portefeuille.be

 

 

Opleiding tot coach in het PAVA-bewustzijnsmodel voor professionelen

Hier kan je enkele videofilmpjes bekijken die jou op korte tijd een idee geven van de essentie van het Pava-bewustzijnsmodel

Voor wie ?

Deze opleiding richt zich tot iedereen die anderen beroepshalve op een kwaliteitsvolle manier wil begeleiden, trainen of coachen met behulp van het PAVA-bewustzijnsmodel in een of meerdere van de volgende domeinen: HR management, psychotherapie, consulting, healing, negotiatie, personal en life-coaching, bemiddeling, onderwijsbegeleiding, management, leidinggeven...

Vereiste voorkennis

Je komt in aanmerking voor deze opleiding als je al professionele ervaring hebt in het begeleiden van anderen, hetzij door middel van psychotherapie, coaching, geven van trainingen in persoonlijke ontwikkeling, HR, bemiddeling, negotiatie, leerlingenbegeleiding of in het leidinggeven. We vragen dat je ook al geleerd hebt om aan zelfreflectie te doen en dat je al een stuk weg afgelegd hebt op het pad van zelfontplooiing. Aarzel niet om bij twijfel contact op te nemen.

Het is een duidelijke meerwaarde als je al gelezen hebt in het handboek over het PAVA-bewustzijnsmodel, De Spiegel van Helder Bewustzijn en al enkele van de oefeningen uit het boek op jezelf toegepast hebt.

De opleiding

Deze opleiding is een compacte, kwaliteitsvolle postmasteropleiding waarin alle vaardigheden en attitudes aangeleerd worden die nodig zijn om op een professionele manier anderen te kunnen begeleiden met het PAVA-bewustzijnsmodel.

De opleiding bestaat uit 6 lesdagen.  Er wordt verwacht dat je tussen de lesdagen oefent, zowel bij jezelf als ook - indien mogelijk - met anderen. Aan het einde van de 6 dagen opleiding krijg je een individueel feedback-gesprek.

Certificatie

Je kan na de 6 dagen meedoen aan de certificatiedag. Je wordt op voorhand op de hoogte gebracht of je de materie voldoende beheerst om een reële kanst te maken om de certificatie te halen. Indien je er nog niet klaar voor bent, laten we je weten welke vaardigheden je nog verder dient in te oefenen. Als je het certificaat behaalt ben je gekwalificeerd coach in het PAVA-bewustzijnsmodel.

 

De trainer: Joost Vanhove

Certificatie met kwaliteitslabel

Centrum GEA wil een blijvende kwaliteit garanderen.  Daarom houden we ons aan de volgende criteria voor het bekomen van een certificaat:

 • Er wordt verwacht dat de studenten minstens 5 van de 6 dagen van de opleiding effectief gevolgd hebben (max. 1 volle lesdag gemist hebben; de eventueel gemiste dag kan ingehaald worden door zelfstudie en door tussendoor te oefenen met de andere cursisten).
 • Tijdens de certificatiedag demonstreer je dat je de basishoudingen, -vaardigheden en -interventies die je aangeleerd hebt, beheerst en vlot toepast.
 • Tijdens de certificatiedag leg je ook een schriftelijke proef af, waaruit blijkt dat je inzicht hebt in de basishoudingen, de kaders, technieken en interventies van het PAVA-bewustzijnsmodel.

Uitgebreide documentatiemap voor coaches en professionele hulpverleners

U ontvangt ook een map met didactisch materiaal (schema’s, grafieken en overzichten) die voor je cliënten in één oogoplsag de verschillende aspecten van het theoretsich kader verduidelijken.

In deze map vind je ook vraag- en invullijsten om gemakkelijk voor je cliënt, leerling, teamlid of coachee het niveau van bewustzijn te kunnen meten en om de valkuilen (alle valse vergelijkingen en valse tegenstellingen) vlot in kaart te brengen. In deze map zijn ook de overzichten, werkfiches en focuskaarten voor de oefeningen bijeengebracht.

Daarmee kan je onmiddellijk aan de slag met je cliënten.

Voor meer uitgebreide informatie: info-blad

Overzicht data  Opleiding tot Coach in het PAVA-bewustzijnsmodel 2017 in GENT

6 lesdagen, 10u – 17u  + één extra certificatiedag

Vrijdag 22 septemberi 2017
Vrijdag 29 september 2017
Vrijdag 6 oktober 2017
Vrijdag 13 oktober 2017
Vrijdag 20 oktober 2017
Vrijdag 27 oktober 2017

Certificatiedag: vrijdag 8 december 2017

Prijs voor de 6-daagse opleiding: €1815 incl BTW (€1500 excl BTW + €315 BTW)

Als je in aanmerking komt voor KMO-portefeuille, kan je €600 subsidies krijgen

Prijs voor de certificatiedag: €302,50 incl BTW (€250 excl BTW + €52,50 BTW)
Als je in aanmerking komt voor KMO-portefeuille, kan je €100 subsidies krijgen

Prijzen zijn inclusief de uitgebreide documentatiemap, ander lesmateriaal, dranken en versnaperingen.

Betaling met KMO-portefeuille voor zelfstandigen is mogelijk.

Centrum GEA vzw is door de Vlaamse Overheid erkend voor de subsidie van KMO portefeuille.  Indien uw zaak aan de voorwaarden voldoet, betaalt de Vlaamse Overheid 40% van het netto bedrag van de opleiding.  Het BTW bedrag betaal je rechtstreeks aan Centrum GEA vzw.  Voorwaarde is dat je de subsidie moet aanvragen (ten laatste) binnen de 2 weken na de start van de opleiding. Erkenningsnummer van Centrum GEA vzw voor de pijler opleidingen: DV.O103649.  Meer informatie vind je op www.kmo-portefeuille.be

 

Inschrijving en locatie

Centrum GEA vzw, Prinses Clementinalaan 92 900 Gent 055/232262

Info@centrumgea.be - www.centrumgea.be