Cover Het Gouden geschenkZelf-Integratie is een efficiënte methode om het verleden achter je te laten:

-al je geïnvesteerde energie wordt weer beschikbaar

- je haalt kracht uit alle goede momenten

- je neemt je levenslessen op uit voorbije ervaringen.

Het proces van Zelf-Integratie brengt een transformatie teweeg in je zelfbeeld: je schenkt jezelf waardering en vergeving.

Uiteindelijk doet dit proces het éénheidsbewustzijn groeien, met innerlijke vrede en intuïtieve leiding als bonus.

De voorbije jaren profiteerden veel mensen vanuit diverse achtergronden van de positieve effecten die dit (zelf)coaching-instrument hen opleverde.

Het boek bevat een duidelijke schets van het ontstaan en de achtergronden van Zelf-Integratie, talrijke herkenbare praktijkvoorbeelden en een uitgebreide stap-voor-stap handleiding.

Met een ontwapenende eerlijkheid neemt de auteur je mee in zijn coachingpraktijk. Je bent er getuige van hoe hij anderen helpt om op korte tijd in vrede te komen met hun verleden en om hun levensvreugde te laten groeien. In alle openheid deelt hij met de lezer ook de trucs en nuances van zijn recepten...en… ze werken nog ook!”

Tot wie richt het boek zich?

Ieder die dichter bij zichzelf wil komen of meer contact wil krijgen met verborgen kwaliteiten, kan met de Zelf-Integratie methode tot diepe inzichten komen.

Dankzij het proces van Zelf-Integratie komen mensen in het reine met hun verleden en met zichzelf. Daardoor krijgen ze contact met hun eigen kracht en wordt het duidelijker wat ze willen, hoe ze ondersteunende situaties gemakkelijker kunnen aantrekken en hoe ze vlotter afstand kunnen doen van situaties die niet meer bij hen passen.

Het stappenmodel van Zelf-Integratie, zoals  in dit boek beschreven, kan je zowel gebruiken voor jezelf als om  een ander  er doorheen te loodsen.

 “Het meest vernieuwende aan dit boek is voor mij de idee dat we alle energie die we gestopt hebben in relaties op een eenvoudige manier opnieuw in onszelf kunnen opnemen. Dit is echte turbo-coaching.“

 “Als hulpverlener heb ik al veel boeken gelezen over psychologie. Dit boek brengt duidelijk in kaart op welke manier gevoelens van spijt en schuld ontstaan en voor velen het geluk in de weg staat. Bovendien geeft het boek duidelijke en krachtige technieken om alle weggestopte schuldgevoelens op een respectvolle manier naar de oppervlakte te brengen en ze te genezen. Een aanrader"

Ontstaan van Zelf-Integratie

Joost Vanhove begon met het ontwikkelen van het proces van Zelf-Integratie in 1991. Oorspronkelijk was het bedoeld om op een diepgaande en tegelijkertijd eenvoudige manier verlies of afscheid te helpen verwerken. In de loop der jaren sleutelde hij aan de methode en perfectioneerde ze. Er werden heel wat elementen toegevoegd of gewijzigd .

Naarmate de methode verder verfijnd werd en op meer cliënten toegepast werd, merkte Joost dat het proces ook krachtige doorbraken teweegbracht bij mensen die niét met afscheid geconfronteerd werden.

Intussen is de methode van Zelf-Integratie uitgegroeid tot een proces dat bestaat uit 4 delen. Deze deelprocessen zijn intuïtief ontstaan tijdens consulten, vanuit wat zich op dat moment spontaan aandiende.

In Zelf-Integratie zijn inzichten en technieken uit verschillende disciplines geïncorporeerd, waaronder ademhalingsyoga, psycholinguïstiek, NLP, sjamanisme, symboliek en non-dualiteit.
 

Waaruit bestaat Zelf-Integratie?

De methode van Zelf-Integratie bestaat uit 4 onderdelen.

Deel I

DE 3 KOSTBARE SCHATTEN: krachtbronnen in jezelf opnemen

Hier wordt getoond hoe je achtereenvolgens
• de energie die je gestopt hebt in een relatie of periode, terug kunt halen
• de energie van alle goede momenten uit een periode of relatie op kunt nemen in jezelf
• de energie van alle leerlessen uit een bepaalde periode op kunt halen,en op kunt nemen in jezelf.

Deel II 

HET GROTE WEERZIEN: zelfbeeld transformeren en opnemen

Dit deel toont hoe je (opnieuw) in het reine kan komen met jezelf, hoe je je zelfbeeld kan versterken, hoe je meer respect en waardering kan leren opbrengen voor jezelf en vooral… hoe je jezelf op een steeds dieper niveau kan vergeven en daardoor meer van jezelf kan houden.

Deel III 

VAN LOOD TOT GOUD: beperkende energieën transformeren. 

Dit deel behandelt de herinneringen, gedachten, en gevoelens die je  als afremmend of blokkerend ervaart, of die je kortweg als negatief bestempelt. Hier leer je deze energieën te herkennen, de leerlessen eruit te halen en de gevoelens en ideeën die je als negatief ervaart (of ervaren hebt), te transformeren.

Deel IV 

DE DIAMANT IN HET HART: éénheidservaringen integreren.

Dit deel geeft je enerzijds een ‘handleiding’ om erachter te komen wat het allerbelangrijkste is in je leven. In dit deel van het proces leer je ook hoe je je allerhoogste waarden en doelen gemakkelijker kan realiseren. Dit leidt je automatisch naar de beleving van éénheidservaringen.

Anderzijds bevat dit deel ook een proces dat erop gericht is om de enorme rijkdom aan inzichten, kracht en intuïtieve leiding, inherent aanwezig in éénheidservaringen (of mystieke ervaringen), te activeren en toegankelijk te maken voor je waakbewustzijn.

 

De Auteur

Na zijn studies Germaanse talen (1981) specialiseerde Joost Vanhove zich in psycho- en neurolinguïstiek. Hij volgde meerdere opleidingen in persoonlijke ontwikkeling en coaching. Sinds 1995 geeft hij internationaal gecertificeerde NLP-opleidingen. Joost Vanhove richtte in 1991 samen met zijn vrouw, Dr. Els Van Hoogenbemt, Centrum Gea op. Zij geven er individuele begeleiding, cursussen en opleidingen (NLP, opleiding tot energetisch coachen). Hij componeert ook rustige, instrumentale muziek die een uitdrukking is van de genezende kracht van klank. Daarnaast is hij de laatste jaren ook actief in het het verzorgen van bijscholingen in het onderwijs en trainingen voor verenigingen, bedrijven en leidinggevenden. Tijdens deze trainingen werkt hij vooral rond de volgende thema’s: helder communiceren, omgaan met conflicten, teambuilding, remediëren van pestgedrag, de invloed van schuldgedachten op menselijke relaties en het transformeren ervan. Zelf-Integratie is ontstaan uit meer dan 30 jaar coachervaring. Joosts mystieke ervaringen en passie voor taal en symboliek speelden hierbij een belangrijke rol.

Bestellen

 U kan het boek rechtstreeks bestellen bij Centrum Gea, telefonisch of via mail. De prijs van het boek bedraagt 20 euro (+ 6 euro administratie- en verzendingskosten). Na ontvangst van uw betaling op rekening Joost Vanhove
IBAN: BE89 7370 2271 1985  
BIC: KREDBEBB 
wordt het boek u toegestuurd. Vermeld duidelijk het leveringsadres en het eventuele facturatieadres.