zelfontplooiing
coaching
opleidingen

Centrum GEA

centrum GEA

loopbaancheques
KMO portefeuille
Vlaamse overheid


INTENSIEVE JAARTRAINING: DE SLEUTEL TOT GELUK

 

Creëer een gelukkig leven door de universele principes van welzijn te begrijpen en toe te passen

In deze opleiding maak je kennis met de meest effectieve kaders en technieken voor holistische zelfontplooiing, die de voorbije jaren in Centrum GEA ontwikkeld zijn: Zelf-Integratie, Directe Emotionele Release, Het Helend Gesprek, De Sleutel van Creatie, Trouwen met jezelf en het PAVA-bewustzijnsmodel. Deze processen en modellen zijn de synthese van heel diverse en aanvullende vormen van zelfontplooiing. Ze zorgen voor blijvende, positieve veranderingen en ze stellen je in staat om op alle terreinen van je leven meer levensvreugde en zingeving te creëren: zowel in je relaties, op het werk als in je persoonlijke ontwikkeling.
Je leert alle facetten van helder communiceren en je ontwikkelt een positief zelfbeeld. Je krijgt ook meer duidelijkheid over je allerhoogste prioriteiten en je realiseert doelen die je meer levenskwaliteit geven. Doorheen de opleiding leer je ook beter luisteren naar de signalen van je onderbewuste en versterk je de band met je intuïtie.
 

Deze opleiding geeft een stevige boost aan je innerlijke ontwikkeling. Dit maakt ze heel geschikt voor elke beginner op het pad van bewustwording. Je kan de training ook volgen als opfrisser of als een verdieping in je ontwikkelingsproces.

 

Modulaire opbouw van de cursus
De opleiding bestaat uit vier modules van elk 5 lesdagen – 10 lesdelen van 3 u - (in totaal 20 lesdagen; 10u – 17u met 1 u middagpauze).  Hoewel de modules een logische opbouw hebben, kan je elke module afzonderlijk volgen. Een vereiste is wel dat je de basismodule (Module 1) gevolgd hebt, als je een of meerdere van de vervolgmodules wil volgen. In die eerste module leer je die basistechnieken en -houdingen die essentieel zijn om je de inhoud van de vervolgmodules eigen te maken .

Module 1: Helder communiceren (met jezelf en met anderen) en doelstellingen realiseren
In deze module word je je bewust van de beelden die jij, net zoals iedereen, continu maakt en van de boodschappen die je voortdurend innerlijk aan jezelf geeft.  Je leert de kwaliteit van deze innerlijke beelden en monoloog verbeteren.  Het gevolg hiervan is dat je eigenwaarde voelbaar vergroot en dat je gedachten meer in overeenstemming komen met je wensen en doelen.

Je leert ook de basisprincipes van heldere communicatie. Wat in een gesprek het sterkst overkomt en het meest bij de ander blijft hangen, zijn de signalen die je - meestal onbewust - uitstuurt via jouw lichaamshouding, gelaatsuitdrukking en intonatie. Je wordt je bewust van deze non-verbale signalen. Je leert ze herkennen en in rekening brengen. Hierdoor ga je jezelf duidelijker en consequenter uitdrukken. Je leert ook hoe je in elke situatie tijdens een gesprek de resonantie (rapport) met de ander versterkt en behoudt. Je leert ook de vaardigheid om in interactie met anderen sterke betrokkenheid te combineren met het bewaken van de eigen integriteit en met het behoud van je mentaal-emotionele grenzen. Stevig lichaamsbewustzijn, bewustzijn van je ademhaling en je energiestroom zijn daar een belangrijk onderdeel van.  

Als rode draad doorheen deze eerste module krijg je ook de basis voor het leren duidelijk formuleren, visualiseren en realiseren van je hoogste waarden en doelen. 

Module 2: Beperkende patronen herkennen en veranderen; je krachtbronnen versterken
In deze module krijg je antwoorden op de volgende vragen:
- Hoe doorbreek ik mijn beperkende conditioneringen en hoe installeer ik nieuwe, positieve gewoontes in mijn manier van denken, voelen en handelen?
- Hoe verbeter ik de kwaliteit van mijn relaties?
- Hoe maak ik goede beslissingen en keuzes?
Verder ontdek je jouw innerlijke krachtbronnen (zijn o.a. al jouw positieve ervaringen) en leer je deze aanboren om je wensen en doelen te realiseren.
Verder leer je de oefeningen van Zelf-Integratie, de wetenschappelijke methode, ontwikkeld in Centrum GEA, voor het van binnenuit versterken van je zelfvertrouwen, het effectief oplossen van onverwerkt verlies en het transformeren van spijt- en schuldgevoelens.

Module 3: Het onbewuste afstemmen op bewuste doelstellingen
In deze module staat het (h)erkennen van verschillende aspecten of 'deelpersoonlijkheden' in jezelf centraal. Je leert innerlijke conflicten oplossen en ervoor zorgen dat alle delen in jezelf meewerken om een meer vervullend leven te hebben. Je wordt je bewust van je emoties en van de impact die ze hebben op jouw leven. Weggestopte negatieve emoties leer je loslaten en je kan gemakkelijker kiezen voor gedachten die je een goed gevoel geven. Dit doe je onder meer met het proces van Directe Emotionele Release.
Je krijgt ook meer toegang tot je intuïtie en tot de informatie uit je onderbewuste.  In deze module leer je verder hoe je ermee kan ophouden om jezelf en anderen te veroordelen en hoe je positieve feedback geeft, zowel aan jezelf als aan anderen.
Verder krijg je antwoorden op de volgende vragen:
- Hoe herken ik achter ongewenste symptomen de boodschappen van mijn onbewuste?
- Hoe transformeer ik niet-ondersteunende symptomen?

Module 4: Innerlijke kracht, zingeving, en trouw zijn aan jezelf
Tijdens deze module train je jezelf om volledig gecenterd te zijn, in je kracht te blijven en in interactie met anderen je emotionele grenzen te behouden. Je komt erachter hoe je een stevig innerlijk referentiekader opbouwt, waardoor zinvolle antwoorden op levensvragen uit jezelf komen. Het begrip 'zingeving' wordt in deze module grondig uitgewerkt. Je vindt zelf antwoorden op de volgende vragen:
- Welke betekenis geef ik aan mezelf, aan mijn werk, aan mijn relaties, aan het leven en aan de wereld?
- Hoe bepaalt deze betekenis mijn welbevinden en hoe kan ik een andere, meer bevrijdende zingeving ervaren?
- Wat betekent het om trouw te zijn aan mezelf?
Degenen die willen kunnen, als onderdeel van de eindpresentatie, de essentie van de antwoorden die ze op deze vragen gevonden hebben, met de groep delen in een zelfgemaakt presentatie waarbij ze trouw beloven aan zichzelf. 

Data en prijzen 2018-2019

Info-avond alle opleidingen: woensdag 19 september 2018, 19u30-22u

Info-avond Intensieve jaartraining - De Sleutel tot Geluk : donderdag 20 september 2018, 19u30-22u

Formule: 20 weekenddagen, 10u--17u 

4 modules van 5 dagen
 • Module 1: Helder communiceren (met jezelf en met anderen) en doelstellingen realiseren 

  zaterdag 13 oktober 2018
  zondag 14 oktober 2018
  zaterdag 10 november 2018
  zondag 11 november 2018
  zaterdag 8 december 2018
 • Module 2: Beperkende patronen herkennen en veranderen; je krachtbronnen versterken
  zondag 9 december 2018            
  zaterdag 12 januari 2019
  zondag 13 januari 2019 
  zaterdag 2 maart 2019
  zondag 3 april 2019
 • Module III: Module 3: Het onbewuste afstemmen op bewuste doelstellingen
  zaterdag 23 maart 2019
  zondag 24 maart 2019
  zaterdag 6 april 2019
  zondag 7 april 2019
  zaterdag 4 mei 2019
 • Module 4: Innerlijke kracht, zingeving, en trouw zijn aan jezelf
  zondag 5 mei 2019
  zaterdag 15 juni 2019
  zondag 16 juni 2019
  zaterdag 29 juni 2019
  zondag 30 juni 2019

Trainer: Joost Vanhove

Locatie: Centrum GEA, Prinses Clementinalaan 92 9000 Gent

Inschrijven

Prijs 4 modules van 5 dagen: €2520 incl BTW (€ 2082,64 excl BTW + €437,36 BTW)
Als je in aanmerking komt voor KMO-portefeuille kan je €833,06   subsidies krijgen

Prijs per module van 5 dagen: €751 incl BTW (€620,66excl BTW + €130,34 BTW)
Als je in aanmerking komt voor KMO-portefeuille kan je €248,26   subsidies krijgen

Inclusief de syllabus, lesmateriaal, dranken en versnaperingen.  
Het spreekt voor zich dat een certificaat enkel wordt uitgereikt na het volgen van de 4 modules met maximum 10% afwezigheid.

Betaling met KMO-portefeuille voor zelfstandigen is mogelijk.

Centrum GEA vzw is door de Vlaamse Overheid erkend voor de subsidie van KMO portefeuille.  Indien uw zaak aan de voorwaarden voldoet, betaalt de Vlaamse Overheid 40% van het netto bedrag van de opleiding.  Het BTW bedrag betaal je rechtstreeks aan Centrum GEA vzw.  Voorwaarde is dat je de subsidie moet aanvragen (ten laatste) binnen de 2 weken na de start van de opleiding. Erkenningsnummer van Centrum GEA vzw voor de pijler opleidingen: DV.O103649.  Meer informatie vind je op www.kmo-portefeuille.be