zelfontplooiing
coaching
opleidingen

Centrum GEA

centrum GEA

loopbaancheques
KMO portefeuille
Vlaamse overheid


REIKI

Handreiking met de universele levensenergie

Wat is Reiki

Reiki is Japans voor “universele levenskracht”. Het is een vorm van natuurlijke genezing waarbij harmonie hersteld wordt op fysiek, emotioneel, mentaal en transpersoonlijk vlak. Bij Reiki-behandelingen zijn de handen het kanaal waardoor universele levensenergie vloeit en doorgegeven wordt. Reiki is oorspronkelijk in de 19de eeuw herontdekt in Japan als een manier om fysiek te genezen via aanraking met de handen. Algauw is het echter uitgegroeid tot een vorm van spirituele genezing en een levenshouding die universele spiritualiteit ademt. De energie van Reiki is zacht en liefdevol. Haar genezende kracht kan aangewend worden voor jezelf en ook voor de ander. Reiki verbindt zich gemakkelijk met andere vormen van genezen en wordt beoefend door allerlei mensen, ongeacht hun religieuze, filosofische of spirituele overtuiging. Reiki-beoefening munt uit in eenvoud.

Resultaat

Je leert op een intuïtieve wijze contact te maken met de universele levensenergie in jezelf en in de ander. Je levenskwaliteit verbetert. Het harmonische evenwicht herstelt. Er kan een genezing op fysiek, emotioneel, mentaal of transpersoonlijk vlak ontstaan.

Voor wie?

Reiki is bestemd voor iedereen. Er is geen voorkennis vereist. In het bijzonder richt Reiki zich tot allen die meer contact wensen met de universele levensenergie en die haar kracht verder willen laten manifesteren in hun dagelijkse leven. Reiki is geschikt voor mensen die genezing zoeken op om het even welk vlak en hierbij zichzelf en hun familieleden en vrienden, willen behandelen zonder een langdurige en gespecialiseerde opleiding te volgen. Reiki is tevens warm aan te bevelen als extra healingtechniek bij coaching of energetische begeleiding. De opleiding vormt dan ook een prima verdieping van module 6 in de opleiding psychodynamica.

Vorm en opbouw

De Reiki opleiding

De Reiki opleiding bestaat uit drie delen. Reiki I en II onthullen de essentie van Reiki-beoefening. Ze worden beide gegeven in 4 dagdelen verspreid over één of meerdere weekends. Reiki I en II kunnen individueel of in groep gevolgd worden. Nadien bestaat de mogelijkheid om opgeleid te worden tot Reiki-meester indien je het Reiki beoefenen aan anderen wenst aan te leren.

Om zowel een Reiki I als een Reiki II inwijding voor te bereiden vragen we dat de kandidaten vooraf 2 individuele Reiki-sessies afspreken met de Reiki-meesters Els Van Hoogenbemt of Joost Vanhove en aan 2 open Reiki’s deelnemen.

Reiki I maakt je bewust van het kanaal om contact te maken met de universele levensenergie. Je ervaart de kracht van de energieoverdracht in vier inwijdingsmomenten. Er wordt aandacht besteed aan de innerlijke houding nodig bij het Reiki beoefenen en de vijf Reiki principes worden voor het voetlicht geplaatst. Verder leer je alle klassieke handposities om jezelf in harmonisch evenwicht te brengen of om een behandeling aan een ander te geven. Tot slot krijg je een antwoord op de vraag: “hoe kan ik Reiki integreren in mijn dagelijkse leven?”

Reiki II verdiept het proces van het kanaliseren van de Reiki-energie door het bewust gebruiken van symbolen. De kracht van de energieoverdracht wordt verankerd in een inwijdingsmoment. Er worden verder tal van varianten en toepassingsmogelijkheden gegeven om de Reiki-energie aan te wenden. Zo komt het behandelen van situaties en het geven van Reiki op afstand aan bod.

Tenslotte is er de Meester-inwijding. Zij vindt plaats na een intens en individueel groeiproces onder begeleiding van een Reiki-meester. Het programma wordt volledig opgebouwd rond de thema’s en levensuitdagingen van de meester-aspirant en vergt meerdere jaren.

Open Reiki

Open Reiki maakt je ten volle bewust van de kracht van Reiki. Je verdiept de ervaring van de stroom in jezelf en intensifieert deze stroom. Je oefent het doorgeven van de Reiki-energie aan anderen. Deze bijeenkomsten staan open voor iedereen. Ze zijn aan te bevelen als kennismaking met de geest van Reiki. Tevens zijn ze een uitnodiging voor alle Reiki beoefenaars die de kracht van Reiki in hun leven wensen te verdiepen en die willen genieten van de grote genezing en intense energieoverdracht die het samen Reiki beoefenen met zich meebrengt. Je kunt inschrijven per bijeenkomst.

Individuele Reiki-behandeling

Individuele behandelingen zijn mogelijk in korte of lange sessies van één tot anderhalf uur. Soms verdient het aanbeveling om in acute situaties een intensieve behandeling te krijgen in een reeks van vier opeenvolgende dagen. Op aanvraag kan ook Reiki op verplaatsing worden gegeven bij u thuis of in het ziekenhuis. 

Reiki - meesters

Els Van Hoogenbemt en Joost Vanhove behoren tot die groep Reiki Meesters die zich inzetten om de kracht van Reiki in al zijn diepgang en zuiverheid door te geven. Zij werken daartoe met Reiki binnen het “Usui systeem van Natuurlijke Genezing”, in de lijn van Usui – Hayashi – Takata – Furomoto. Els en Joost zijn lid van de Reiki Alliantie, de beroepsorganisatie die de kwaliteit en zuiverheid van het Reiki beoefenen garandeert.

 

 

 

 

 

REIKI I INITIATIE

Woensdag 11 juli 2018, 10u-17u in Munkzwalm
Zaterdag 3 november 2018, 10u-17u in Munkzwalm

Ook individueel mogelijk op afspraak

€211,75 incl BTW  (€175 excl. BTW + €36,75 BTW)

Intake
Het is noodzakelijk dat je minimum 2 individuele Reiki behandelingen met de Reiki-meester hebt gehad vóór je Reiki I- inwijding kan ontvangen. Deelname aan een 3-tal open Reiki bijeenkomsten vooraf is aan te bevelen.

Inschrijven

REIKI II INITIATIE

Zaterdag/Zondag 16-17 maart 2019, 10u-18u in Munkzwalm

Ook individueel mogelijk op afspraak

Reiki II initiatie is enkel mogelijk voor wie Reiki I inwijding ontvangen heeft.

€605 incl BTW (€500 excl. BTW + €105 BTW) - internationaal vastgestelde prijs

Reiki II initiatie vergt een persoonlijke aanvraag en individueel te bepalen voorbereidingstijd in afspraak met de Reiki Meester. De Reiki II inwijding zelf gebeurt individueel of in kleine groep. Gelieve tijdig contact op te nemen met het centrum.


Intake
Je neemt contact op met de Reiki Meester van je keuze, met wie je 2 individuele Reiki ontmoetingen hebt met een tussentijd van ongeveer 3 maanden.  Deelname aan open Reiki bijeenkomsten wordt gevraagd tijdens de Reiki II voorbereiding. Het tijdstip van je Reiki II inwijding wordt in onderling overleg vastgelegd.

Inschrijven

REIKI – MEESTER

Reiki Meester inwijding wordt individueel voorbereid in samenspraak met de Reiki Meester.
De Reiki Master opleiding duurt 3 jaar.

OPEN REIKI

Voor alle Reiki beoefenaars en belangstellenden, o.l.v. het GEA Reiki Team.
Afwisselend op zondagvoormiddag in Munkzwalm (10u - 12u30) en maandagavond in Gent (19u30 -  22u)

Data maandagavonden in Gent 19u30-22u
24 sepember 2018
19 november 2018
21 januari 2019
18 maart 2019
20 mei 2019

Data zondagvoormiddagen in Munkzwalm 10u - 12u30
26 augustus 2018
28 oktober 2018
16 december 2018
17 februari 2019
28 april 2019
23 juni 2019

€12 incl BTW per keer -  graag voor vrijdag 12u inschrijven

Inschrijven

Individuele reiki

Individuele behandelingen zijn mogelijk in korte of lange sessies van één tot anderhalf uur. Soms verdient het aanbeveling om in acute situaties een intensieve behandeling te krijgen in een reeks van vier opeenvolgende dagen.

Op aanvraag kan ook Reiki op verplaatsing worden gegeven bij u thuis of in het ziekenhuis.

Betaling met KMO-portefeuille voor zelfstandigen is mogelijk.

Centrum GEA vzw is erkend door de Vlaamse Overheid voor de subsidie van KMO portefeuille.  Indien uw zaak aan de voorwaarden voldoet, betaalt de Vlaamse Overheid 40% van het netto bedrag van de opleiding.  Het BTW bedrag betaal je rechtstreeks aan Centrum GEA vzw.  Voorwaarde is dat je de subsidie moet aanvragen (ten laatste) binnen de 2 weken na de start van de opleiding. Erkenningsnummer van Centrum GEA vzw voor de pijler opleidingen: DV.O103649.  Meer informatie vind je op www.kmo-portefeuille.be