zelfontplooiing
coaching
opleidingen

Centrum GEA

centrum GEA

loopbaancheques
KMO portefeuille
Vlaamse overheid


Muziek

 

Naast het werk als begeleider en lesgever is Joost Vanhove actief als muzikant. Hij componeert muziek die veel luisteraars als diep helend ervaren. In '90 kwam zijn eerste CD Journeys uit. Naast rustige nummers staan er op deze CD ook vrolijke, meer ritmische nummers. Velen spelen Journeys als muziek bij dans, energiewerk, meditatie of gewoon om in een goeie energie te komen.

 

 

 

 

Zijn tweede CD Solar, die in '95 uitkwam, bevat doorlopend rustige, ontspannende instrumentale muziek en is gecomponeerd in dezelfde frisse stijl als Journeys. 
Voor de opnames van Solar werd een door Joost nieuw ontwikkeld procédé toegepast : de S.T.E.M. methode of Subtle Timbre Envelope Modification. 
Door het S.T.E.M. effect is er in deze muziek een voortdurende subtiele verandering in de hogere boventonen. Dat wisselend spel van harmonieën is niet hoorbaar, maar voor veel mensen wél merkbaar: het voelt aan als een aangename energiestroom die door het lichaam vloeit of als een deugddoende massage van het lichaam en energieveld. Opvallend veel kinderen voelen zich heel goed bij het luisteren naar de muziek. 

 

De werking is het sterkst wanneer de muziek op een héél zacht, eventueel nauwelijks hoorbaar volume gespeeld wordt. De vele proefpersonen die regelmatig naar SOLAR luisteren, vertellen dat de muziek een diepgaand positief effect heeft. Een paar gehoorde reacties zijn:

  • betere spijsvertering en stofwisseling
  • beter gehoor en meer gemak bij 't spreken of zingen
  • gevoel van emotionele en mentale helderheid
  • meer creatieve ideeën en positievere ingesteldheid
  • algemeen gevoel van fitter en meer ontspannen zijn

De muziek is heel geschikt als achtergrond bij relaxatie, massage, healing, meditatie, allerlei vormen van consultatie en bij operaties.