zelfontplooiing
coaching
opleidingen

Centrum GEA

centrum GEA

loopbaancheques
KMO portefeuille
Vlaamse overheid


ZELF-INTEGRATIE

Schrijf je hier in

Volledig in het reine komen met jezelf en met je verleden
Zelfhulpreeks : 5 woensdagavonden voor alle geïnteresseerden

De methode van Zelf-Integratie, ontwikkeld door Joost Vanhove en uitgebreid beschreven in het boek‘Het Gouden Geschenk’, laat toe om op een effectieve en vlotte wijze afscheid of verlies te verwerken. Het kan bijvoorbeeld gaan om afscheid of verlies van een persoon, dier, project, situatie of levensfase. Uniek voor deze aanpak is de idee om de energie die je op één of andere wijze investeert in een relatie of situatie – onder vorm van enthousiasme, zorg of toewijding opnieuw beschikbaar te maken. Via Zelf-Integratie ervaar je, ook na verlies of afscheid, innnerlijke vrede, vreugde en levensenergie. Zelf-Integratie is bovendien een krachtige techniek om jezelf te vergeven door je bewust te worden van gevoelens van schuld, spijt en schaamte en deze los te laten. Je bouwt aan een zelfbeeld gebaseerd op vertrouwen, integriteit en eigenwaarde. Je verwerft meer zelfkennis en leert op elk vlak trouw zijn aan je zelf.

De voorbije jaren genoten al vele mensen, met uiteenlopende achtergronden, van de weldoende effecten die dit (zelf)coachingsinstrument hen bracht.

Getuigenis over de methode 'Zelf-integratie'

"Zelf, maar ook in mijn professioneel leven, werd ik geconfronteerd met verlies.
Zo heb ik 20 jaar expertise gedaan bij mensen die slachtoffer waren van een zwaar ongeval.
Als psychologe heb ik dan ook een therapie uitgebouwd in dit verband.
Uit de reacties van mijn cliënten kon ik afleiden dat mijn manier van begeleiden aansloeg.
Toch had ik diep in mezelf een gevoel dat nog iets ontbrak.
Een tijd geleden werd ik ziek en m’n mobiliteitsprobleem belette me nog regelmatig opleidingen en workshops te volgen.  Een stemmetje zei me dat m’n gezondheid in de weg stond om op zoek te gaan naar een meerwaarde voor m’n therapie.  Toch bleef ik hopen en vroeg hulp aan m’n begeleiding.
Op een dag kreeg ik een nieuwsbrief van het Centrum Gea en ik ontdekte dat Joost een boek had geschreven over zelf-integratie.
Intuïtief bestelde ik het boek, verslond de inhoud en wist dat het dàt was waar ik al die tijd op zoek naar was.
Eens te meer kreeg ik in m’n leven de zekerheid dat een mens geleid wordt.
Dit voedt m’n vertrouwen en stemt me heel dankbaar.
Dank je, Joost, voor dit Gouden Geschenk dat zo op m’n pad kwam."
Jeanne Kneuvels (psychologe)

"Voor mij voelt deze methode als een totaalaanpak…zonder losse eindjes… alles wordt compleet en grondig op een zachte, liefdevolle manier afgewerkt en prachtig afgerond, zonder enig drama. Ik heb het gevoel dat dit de ‘missing link’ is, zowel in mijn persoonlijke groei als in mijn werk als leraar en coach… Joost zijn enorme ervaring laat zich onmiddellijk duidelijk voelen. De 2 sessies overtroffen  mijn stoutste verwachtingen. Het hele systeem werkt veel krachtiger dan alle technieken die ik daarvoor leerde en toepaste" - Viviane Caes (coach, trainer en psychotherapeute)

“De trainer beheerst de leerstof en stelt duidelijk en praktisch cursusmateriaal ter beschikking. Ik had helemaal niet verwacht dat ik mijn zorgen op een andere manier zou gaan bekijken. De kracht van symbolen is mij het meest bijgebleven.” – Cocquet Lucie

“Het sterkste punt ? Zo’n eenvoudige methode, met zo’n groot en ingrijpend effect ! Deze reeks heeft me meer rust, vertrouwen en zelf-acceptatie gebracht.” – Buysse Yolanda (kleuterleidster)

“De inhoud is heel krachtig en geeft je de mogelijkheid om zelf aan de slag te gaan, er is geen sprake van abstracte theorie. Het geheel vind ik heel positief, ook de wijze waarop alles voorgesteld wordt, warm en met humor. Voor mij is het vooral verrijkend dat je vanuit jezelf iets positiefs in beweging kunt zetten en dat het geen theorie blijft. Je kunt zelf iets aanpakken en dat heeft een geruststellend gevoel.” – L.K. 

In de loop van de workshop worden de belangrijkste processen van Zelf-integratie, zoals beschreven in het boek, aangeboden in de vorm van individuele - en partneroefeningen. Je leert verschillende manieren om uzelf en anderen op een vlotte manier door de processen te loodsen

Data:  

komen eerstdaags op de site

Telkens van 19:30u - 22:00u 

Trainer: Joost Vanhove
Locatie: Centrum GEA, Prinses Clementinalaan 92 9000 Gent

Prijs: €211,75 incl BTW  (€175 excl. BTW + €36,75 BTW)
Als je in aanmerking komt voor KMO-portefeuille, kan je €70 subsidies krijgen

Inschrijven

Betaling met KMO-portefeuille voor zelfstandigen is mogelijk.

Centrum GEA vzw is erkend door de Vlaamse Overheid voor de subsidie van KMO portefeuille.  Indien uw zaak aan de voorwaarden voldoet, betaalt de Vlaamse Overheid 40% van het netto bedrag van de opleiding.  Het BTW bedrag betaal je rechtstreeks aan Centrum GEA vzw.  Voorwaarde is dat je de subsidie moet aanvragen (ten laatste) binnen de 2 weken na de start van de opleiding. Erkenningsnummer van Centrum GEA vzw voor de pijler opleidingen: DV.O103649.  Meer informatie vind je op www.kmo-portefeuille.be

A

Boek "Het gouden geschenk" :

klik hier voor meer info.