NLP werkt ondersteunend om vragen te beantwoorden zoals: wat wil ik? hoe vormen verlangens en doelstellingen zich? hoe motiveer ik mezelf? hoe maak ik verbinding met anderen en hoe geef ik betekenis aan mijn ervaringen? NLP maakt je effectiever op al deze terreinen en brengt op een vlotte manier blijvende veranderingen op gang.

Kortom, NLP maakt bewust en ondersteunt een levenshouding die communicatie en persoonlijke groei efficiënter maakt. Hierdoor vergroot de levenskwaliteit.

Voor wie ?

NLP is iets voor jou, wanneer je je waardenschaal nog beter wil leren kennen en respecteren, en wanneer je meer contact wil maken met je diepste verlangens om ze nadien om te kunnen zetten in haalbare doelen.

Ook als je erachter wil komen wat je verhindert om je doelen te bereiken en wil leren hoe je deze obstakels overwint met behulp van zeer gerichte technieken, kan NLP je helpen. Als

Wil je je  innerlijke krachtbronnen versterken, om zo gemakkelijker je diepste waarden te realiseren, dan ook is NLP ongetwijfeld iets voor jou.

Leer de knoppen op het dashboard van je brein te interpreteren en bij te regelen 

Op elk moment van je leven heb je een bepaalde basishouding ten opzichte van jezelf, van anderen en van de situaties waarin je je bevindt.

Deze basis-attitude in je manier van denken, voelen en communiceren, kleurt al je ervaringen in hoge mate en bepaalt of je je goed voelt bij datgene waar je mee bezig bent en of je er succesvol in bent.

Het geheel van die parameters samen hebben de NLP pioniers voor het eerst expliciet in kaart gebracht. Je kan het vergelijken met het dashboard in de cockpit van je brein.

Op dat ‘dashboard’ zie je alle knoppen, schuivers en glijders,  die staan voor de universele variabelen in ieders manier van denken, voelen en communiceren. Al die schuivers en knoppen staan op elk moment in een bepaalde stand.

Wanneer je,bij jezelf of bij iemand anders, de functie van die knoppen grondig wil leren kennen, de stand van alle knoppen wil leren interpreteren en de knoppen in de goede richting wil leren bijstellen, dan ben je met NLP aan het juiste adres.

Niet toevallig hebben wereldwijd veel coaches en trainers in persoonlijke ontwikkeling  NLP als achtergrond!  

Door deze cursus zijn mijn sociale contacten meer vervullend. Ik heb geleerd opnieuw te kiezen voor positieve en ondersteunende krachtbronnen in mezelf, actief te luisteren, en ondertussen het contact met mezelf te behouden.

P. Derveaux (projectontwikkelaar)

Resultaat 

Je wordt je bewust van je gewoontepatronen in je manier van denken, communiceren en omgaan met emoties. Op deze terreinen leer je efficiënter te functioneren. Dat zorgt voor blijvende, positieve veranderingen:

-je relatie met jezelf en de communicatie met anderen verbetert

-je krijgt meer duidelijkheid over je allerhoogste prioriteiten 

-je bereikt doelen die je meer levenskwaliteit geven.

NLP is hiertoe onbetwist een van de meest efficiënte methodes.

De universele principes voor welzijn, zoals ze in kaart gebracht zijn in NLP, pas je toe op jezelf en op anderen, zowel in relaties, op het werk als in je persoonlijke ontwikkeling.
 

Ik kreeg heel veel nieuwe en interessante informatie. Er zijn een aantal processen en oefeningen waarmee ik direct aan de slag kan om mij minder te laten opslorpen in emotionele conversaties of situaties.

K. De Cock, muzikante

GEA NLP opleidingsstijl 

Specifiek voor Gea's huisstijl zijn haar algemene krachtlijnen.

Daarenboven heeft Gea van bij het begin een heel eigen kleur gegeven aan de NLP opleidingen.

De vaste ingrediënten hiervoor zijn:

 

Trouw aan de NLP basisprincipes met oog voor recente evoluties

GEA wil de NLP-basisprincipes duidelijk en onversneden doorgeven vanuit het originele NLP-gedachtengoed. De voorbije jaren is de stroom aan informatie over NLP zodanig geëxplodeerd, dat het niet altijd evident is om hoofdzaak van bijzaak te onderscheiden. GEA wil tegemoet komen aan de vraag naar duidelijke en gerichte informatie en tracht de essentie van NLP op een pure manier door te geven. Er wordt tevens aandacht besteed aan recente ontwikkelingen in de disciplines van waaruit NLP is ontstaan, in zoverre deze de NLP-inzichten kunnen updaten en/of vlotter laten integreren.

 

Academisch gevormde en ervaren NLP trainer 

Joost Vanhove is academisch geschoold in psycho- en neurolinguïstiek: master Germaanse Talen UGent; postmasterjaar Universiteit Uppsala,Zweden.

Hij behoort tot de eerste generatie internationaal erkende NLP trainers in Vlaanderen( 1993) en geeft onafgebroken trainingen in NLP sinds 1995.

Hij heeft 30 jaar coachervaring, waarin hij al 25 jaar NLP technieken integreert.

Hij liep school bij verscheidene bekende NLP-trainers van het eerste uur, onder wie Anné Linden, Richard Bandler, John Grinder, Robert Dilts en Gene Early.

Dankzij de vele inzichten die hij opdeed in zijn lange loopbaan als trainer, munten zijn NLP opleidingen uit in praktische toepasbaarheid. 

 

Respect voor innerlijk groeiproces en integratietijd

Het bewustwordingsproces dat de cursist doormaakt tijdens een NLP training is even belangrijk als de vaardigheden en technieken die hij/zij aanleert. Aangezien de integratietijd en de kwaliteit van het innerlijk groeiproces twee zeer belangrijke criteria zijn in de Gea opleidingen, vind je bij ons geen 'turbo' of 'speed' versies van de opleidingen.

 

Lichaamsbewustzijn en fysieke oefeningen 

NLP heeft -niet altijd terecht- de naam en faam om vooral een mentale bezigheid te zijn.

Tijdens de NLP lessen in Gea maak je je de aangeleerde principes ook via beweging eigen. In Gea vinden we het essentieel dat de integratie van alle NLP principes en -vaardigheden tot in het fysieke wordt doorgetrokken.

Dit doen we met ademhalings-en bewegingsoefeningen gebaseerd op ademhalings-, stretching en yoga-oefeningen uit verschillende tradities (TAO, Tibetaanse Yoga, Hawaïaanse Kahuna traditie).

Alle cursisten, ook degenen die aanvankelijk niet zo enthousiast zijn, appreciëren al snel de voordelen van deze fysieke aanpak: fysiek ontspannen zijn, mentaal helder blijven en met een frisse energie de opleidingsdag afsluiten.

 

De kracht van het onbewuste inschakelen

Van bij het begin wordt beroep gedaan op alle -soms verborgen- kennis en vaardigheden die je onbewust al bezit. Je leert ook heel snel te vertrouwen op beelden en symbolen die je uit je onderbewuste naar boven haalt. Op die manier hoef je niet alles met je rationele verstand te beredeneren en neem je vaak sneller de essentie op van een idee, een stukje theorie of een oefening.

 

Meditaties en geleide visualisaties

Bij het begin van de oefeningen en af en toe ook bij het kaderen van een nieuw stukje theorie, wordt aan de hand van een meditatie duidelijk de ‘energie neergezet’. Dit is een vlotte en afdoende manier om iedereen snel bij de essentie van het behandelde onderwerp te brengen en om een relevante situatie uit je dagelijks leven naar boven te laten komen, waarop je de oefening kan toepassen.

 

Principes van mindfulness en eenheidsbewustzijn geïntegreerd in de NLP opleiding 

Volledig in de traditie van enkele NLP pioniers en ‘tweede-generatie’ trainers, onder wie Robert Dilts en Andreas Andreas, leer je al in de loop van het eerste jaar helemaal in het hier en nu te zijn, connectie te maken met je lichaam en de signalen van je lichaam te herkennen. 

Door NLP toe te passen in mijn dagelijks leven, heb ik leren accepteren wat er is en voel ik me meer ontspannen, ook in moeilijke situaties. NLP helpt me om efficiënter en op een meer respectvolle manier te reageren. 
 Dankzij een helder onderscheidingsvermogen en meer gerichte vragen kan ik nu in onduidelijke situaties de nodige actie ondernemen om een onderscheid te maken tussen mijn verantwoordelijkheid en die van de ander.

In mijn werksituatie hebben de communicatietechnieken ervoor gezorgd dat er meer duidelijkheid en respect is binnen de relatie met het management en de collega’ s. 
Mijn werk is een stuk plezanter geworden en het is ook meer afgestemd op mijn doelstellingen. Het leuke is dat mijn managers dit opgemerkt hebben. Het nut en de effectiviteit van een NLP opleiding wordt dus in het bedrijfsleven meer en meer gezien.

Darine De Portemont
, Contract Administrator/vertrouwenspersoon AG Insurance