Dit opleidingsjaar bevat 52 lesdelen van telkens 3 uur, verdeeld in 2 modules van elk 26 lesdelen.

Module 1 : Energetisch lezen, deel 1: inoefenen van reading modellen


Hiertoe krijg je in een eerste fase technieken aangeboden om de betekenis te begrijpen van de waargenomen energiepatronen. Je leert gedachten, gevoelens en lichaamsfuncties van elkaar onderscheiden en hun inhoud duiden. Je leert waarnemingen ordenen en er de juiste innerlijke formulering voor vinden.
In een tweede fase wordt dan geoefend om die innerlijke formulering te vertalen naar een heldere, verbale communicatie met de persoon die je healt.
Deze reading technieken en vaardigheden worden eerst toegepast op de persoon en later verder uitgebouwd tot het energetisch lezen van meer complexe situaties en relaties. Je leert familieverhoudingen en  relatiepatronen in groepen te interpreteren. Je gaat hun ontstaan en oorzaak in het verleden opsporen. Contract reading komt aan bod om oude, niet ondersteunende afspraken met anderen te vernieuwen of te beëindigen. Daarnaast krijgt het werken met deelpersoonlijkheden een bijzondere aandacht. Er is aandacht voor het energetisch lezen en healen van zwaar zieken, stervenden en niet-belichaamde wezens, alsook voor het lezen en helen van situaties, woonruimtes en gebouwen.

Module 2: Energetisch lezen, deel 2: Integratie en begeleiding, stage en eindwerk

Alle technieken en vaardigheden aangereikt tijdens de opleiding worden nu verder ingeoefend. Dit gebeurt zowel in oefensessies met medestudenten als tijdens de stageperiode met andere geïnteresseerden van buiten de opleiding. Alle oefensessies worden nauwgezet gevolgd en begeleid door trainer en assistenten  met individuele feedback en bespreking in groep. De stageperiode bevat 10 oefenreadings.
Je ontvangt tevens een antwoord op je vragen en twijfels bij het energiewerk dat je reeds uitvoert in je praktijk, kantoor of bedrijf.
De leermomenten in groep bieden ervaringsuitwisseling als extra dimensie.

Na het succesvol doorlopen van de stage kan je gecertifieerd worden tot Energetisch Coach in healing-en readingtechnieken.

Het 3e jaar van de opleiding Psychodynamica zal starten in september 2019.

Assistentschap Psychodynamica

Het assistentschap tijdens de opleiding Psychodynamica biedt een grote meerwaarde om de dynamiek van groepsprocessen, grotere gehelen, en de invloed van individuele processen op die grotere gehelen te leren observeren en harmoniseren.
Dit kan een genezend proces op gang brengen in je eigen relatie met de familiekring of het werkveld.
Het assisteren van het basis groeijaar psychodynamica wordt warm aanbevolen maar is geen must om de opleiding af te ronden.