Volledig in het reine komen met jezelf en met je verleden

Basisreeks Zelf-Integratie

Training Zelf-Integratie voor professionele coaches

 

De methode van Zelf-Integratie, ontwikkeld door Joost en gepubliceerd in zijn boek‘Het Gouden Geschenk’, laat je toe om op een effectieve en vlotte wijze afscheid of verlies te verwerken. Dit kan gaan om het afscheid of het verlies van een persoon, een dier, een project, een situatie of een levensfase.

Wat is uniek in deze zelfhulpmethode?

Je maakt de energie, die je op één of andere manier geïnvesteerd had in een relatie of situatie, bvb onder vorm van enthousiasme, zorg of toewijding, opnieuw beschikbaar.

Resultaat

-Via Zelf-Integratie kun je, ook na verlies of afscheid, innnerlijke vrede, vreugde en levensenergie ervaren.

-Zelf-Integratie is bovendien een krachtige techniek om jezelf te vergeven.  Je wordt je bewust van gevoelens van schuld, spijt en schaamte en kan die loslaten.

-Je bouwt aan een zelfbeeld gebaseerd op vertrouwen, integriteit en eigenwaarde.

-Je verwerft meer zelfkennis en leert in ieder opzicht trouw te zijn aan je zelf.

De voorbije jaren genoten al vele mensen, met uiteenlopende achtergronden, van de weldoende effecten die dit (zelf)coachingsinstrument hen bracht.

 

Zelf, maar ook in mijn professioneel leven, werd ik geconfronteerd met verlies.
Zo heb ik 20 jaar expertise gedaan bij mensen die slachtoffer waren van een zwaar ongeval.
Als psychologe heb ik dan ook een therapie uitgebouwd in dit verband.
Uit de reacties van mijn cliënten kon ik afleiden dat mijn manier van begeleiden aansloeg.
Toch had ik diep in mezelf een gevoel dat nog iets ontbrak.
Een tijd geleden werd ik ziek en m’n mobiliteitsprobleem belette me nog regelmatig opleidingen en workshops te volgen.  Een stemmetje zei me dat m’n gezondheid in de weg stond om op zoek te gaan naar een meerwaarde voor m’n therapie.  Toch bleef ik hopen en vroeg hulp aan m’n begeleiding.
Op een dag kreeg ik een nieuwsbrief van het Centrum Gea en ik ontdekte dat Joost een boek had geschreven over zelf-integratie.
Intuïtief bestelde ik het boek, verslond de inhoud en wist dat het dàt was waar ik al die tijd op zoek naar was.
Eens te meer kreeg ik in m’n leven de zekerheid dat een mens geleid wordt.
Dit voedt m’n vertrouwen en stemt me heel dankbaar.
Dank je, Joost, voor dit Gouden Geschenk dat zo op m’n pad kwam.
 

Jeanne Kneuvels (psychologe)

Voor mij voelt deze methode als een totaalaanpak…zonder losse eindjes… alles wordt compleet en grondig op een zachte, liefdevolle manier afgewerkt en prachtig afgerond, zonder enig drama. Ik heb het gevoel dat dit de ‘missing link’ is, zowel in mijn persoonlijke groei als in mijn werk als leraar en coach… Joost zijn enorme ervaring laat zich onmiddellijk duidelijk voelen. De 2 sessies overtroffen  mijn stoutste verwachtingen. Het hele systeem werkt veel krachtiger dan alle technieken die ik daarvoor leerde en toepaste.

Viviane Caes (coach, trainer en psychotherapeute)

Getuigenis over de methode 'Zelf-integratie'“De trainer beheerst de leerstof en stelt duidelijk en praktisch cursusmateriaal ter beschikking. Ik had helemaal niet verwacht dat ik mijn zorgen op een andere manier zou gaan bekijken. De kracht van symbolen is mij het meest bijgebleven.

Lucie Cocquet