Over centrum GEA

Centrum GEA is een erkend vormingscentrum voor trainingen en individuele begeleiding in zelfontplooiing en coaching. Inspirerend leiden en begeleiden, communicatie en intuïtieve ontwikkeling behoren tot de kerndomeinen van Centrum GEA. Hierin speelt Centrum GEA al 28 jaar een belangrijke rol in Vlaanderen.

Onze individuele consulten -onder de vorm van coaching, energetische counseling en psychische begeleiding- en onze opleidingen helpen je om je passie in je leven te vinden en te volgen. Je brengt je levensenergie in balans. Je krijgt een nieuwe kijk op jezelf, op je werk en op je relaties. Toenemende innerlijke vrede en geluk zijn de bonus.

In Centrum GEA word je ook gevormd om deze levenskunst en -wijsheid professioneel door te geven aan anderen. 

Centrum GEA is gemandateerd VDAB-partner. Je kan er met loopbaancheques terecht voor loopbaanbegeleiding. De cursussen en opleidingen kan je ook volgen met KMO portefeuille.

Visie

De naam GEA is een moderne variant voor het  oud-Griekse woord 'γ ε α'  dat  aarde betekent. Hiermee bedoelen we niet  zozeer onze fysieke planeet, maar vooral ook planeet aarde  als een soort klaslokaal, een onderzoekslabo voor geestelijke ontwikkeling en bewustzijnsverruiming.

Centraal in GEA’s functie staan zelfontplooiing en innerlijke groei.

Centrum GEA wil een schakel creëren tussen mensen op hun weg naar zelfrealisatie met als doel het bereiken van meer creativiteit en levenskwaliteit, heelwording naar lichaam en geest, innerlijke vrede en vervulling.

GEA wil zo een centrum zijn, waarin individualiteit en verbondenheid elkaar wederzijds versterken.

We wensen je veel plezier bij het ontdekken van ons aanbod.

Erkenning door de Vlaamse OverheidErkend door de Vlaamse Gemeenschap

GEA is een door de Vlaamse Gemeenschap erkend opleidingscentrum. Daardoor kan je voor betaling gebruik maken van KMO-portefeuille. Als je zelfstandige bent of als je werkgever achter jouw opleiding staat, sponsort de Vlaamse gemeenschap 40% van het netto-bedrag van elke opleiding.

GEA haalt een zeer hoge tevredenheidscore (94%) bij de recentst uitgevoerde onafhankelijke audit (2015) door Brand Compliance.  Als sterke punten noemen de ondervraagden o.a.: 'Het respect en de betrokkenheid van het instituut', 'de deskundigheid en menselijkheid van de opleiders', 'de gemoedelijke, warme sfeer' en 'de goede ondersteuning'.

Enkele getuigenissen van cursisten die tijdens de anonieme audit bevraagd werden:

Wat me opviel was het enthousiasme, de gedrevenheid en de motivatie waarmee de trainers kwaliteit leveren. Ze zijn professioneel en behandelen je met veel respect en vertrouwen.

De trainer was duidelijk, hij beheerste de stof. Door relevante voorbeelden, cases en praktijkopdrachten was er goede aansluiting bij de persoonlijke situatie.'

Mijn streefdoel was om als zelfstandig consulent te kunnen starten, wat ook gelukt is

De 10 domeinen waarin Centrum GEA cursussen aanbiedt:

Onze medewerkers

Els Van Hoogenbemt

Els heeft zich in de voorbije 35 jaar een unieke stijl eigen gemaakt. Ze combineert haar academische vorming als arts en homeopaat met haar jarenlange bijscholing in psychotherapie en energetische begeleiding. Zij wordt gewaardeerd voor haar diepmenselijke aanpak en zorgzaamheid in haar coachingwerk en voor haar helderheid en diepgang in de materie die ze doceert.

Joost Vanhove

Joost behoort tot de eerste generatie internationaal erkende NLP trainers in Vlaanderen. Hij heeft 33 jaar ervaring in coaching, psychotherapie, energiewerk, vormingswerk en in het geven van trainingen. In 2007 publiceerde hij zijn eerste boek, Het Gouden Geschenk, over Zelf-Integratie, een procedé voor (zelf)coaching, ontwikkeld in Gea. In 2016 kwam zijn tweede boek uit, De Spiegel van Helder Bewustzijn, een handboek voor professionele begeleiders, gebaseerd op het door hem ontwikkelde PAVA-bewustzijnsmodel.

Myriam De Wilde

Myriam heeft een rijke ervaring op persoonlijk en professioneel vlak.
Ze gaf les, runde een internationale transportzaak, hielp mee op de bioboerderij van haar man en is nu medewerker van Centrum Gea.
Haar persoonlijke ervaringen met omgaan met ziekte en afscheid nemen, brengt ze mee in haar passie: mensen helpen om zo vrij en gelukkig mogelijk in het leven te staan.

Darine De Portemont

Na het behalen van het diploma in het Economisch Hoger Onderwijs in 1992 heb ik verscheidene boekhoudkundige functies uitgevoerd bij Resocub, O.V.S.G. vzw en Febelfin.
Dankzij de opleidingen NLP en Coaching in NLP heb ik het roer omgegooid.
Sinds 2010 sta ik in voor het beheer en advies bij de verkoop van een beleggingsverzekering binnen AG Insurance. Daarnaast ben ik binnen dezelfde organisatie stressconsulent en vertrouwenspersoon en volgde ik opleidingen rond omgaan met stress en bemiddeling.