Over centrum GEA

Centrum GEA is een geregistreerd vormingscentrum voor trainingen en individuele begeleiding in zelfontplooiing en coaching. Inspirerend leiden en begeleiden, communicatie en intuïtieve ontwikkeling behoren tot de kerndomeinen van Centrum GEA. Hierin speelt Centrum GEA al 28 jaar een belangrijke rol in Vlaanderen.

Onze individuele consulten -onder de vorm van coaching, energetische counseling en psychische begeleiding- en onze opleidingen helpen je om je passie in je leven te vinden en te volgen. Je brengt je levensenergie in balans. Je krijgt een nieuwe kijk op jezelf, op je werk en op je relaties. Toenemende innerlijke vrede en geluk zijn de bonus.

In Centrum GEA word je ook gevormd om deze levenskunst en -wijsheid professioneel door te geven aan anderen. 

Centrum GEA is gemandateerd VDAB-partner. Je kan er met loopbaancheques terecht voor loopbaanbegeleiding. De cursussen en opleidingen kan je ook volgen met KMO portefeuille.

Visie

De naam GEA is een moderne variant voor het  oud-Griekse woord 'γ ε α'  dat  aarde betekent. Hiermee bedoelen we niet  zozeer onze fysieke planeet, maar vooral ook planeet aarde  als een soort klaslokaal, een onderzoekslabo voor geestelijke ontwikkeling en bewustzijnsverruiming.

Centraal in GEA’s functie staan zelfontplooiing en innerlijke groei.

Centrum GEA wil een schakel creëren tussen mensen op hun weg naar zelfrealisatie met als doel het bereiken van meer creativiteit en levenskwaliteit, heelwording naar lichaam en geest, innerlijke vrede en vervulling.

GEA wil zo een centrum zijn, waarin individualiteit en verbondenheid elkaar wederzijds versterken.

We wensen je veel plezier bij het ontdekken van ons aanbod.

Erkenning door de Vlaamse OverheidGeregistreerd bij de Vlaamse Gemeenschap

GEA is een bij de Vlaamse Gemeenschap geregistreerd opleidingscentrum. Daardoor kan je voor betaling gebruik maken van KMO-portefeuille. Als je zelfstandige bent of als je werkgever achter jouw opleiding staat, sponsort de Vlaamse gemeenschap 30% van het netto-bedrag van elke opleiding.

 

Enkele getuigenissen van cursisten die tijdens de anonieme audit bevraagd werden:

Wat me opviel was het enthousiasme, de gedrevenheid en de motivatie waarmee de trainers kwaliteit leveren. Ze zijn professioneel en behandelen je met veel respect en vertrouwen.

De trainer was duidelijk, hij beheerste de stof. Door relevante voorbeelden, cases en praktijkopdrachten was er goede aansluiting bij de persoonlijke situatie.'

Mijn streefdoel was om als zelfstandig consulent te kunnen starten, wat ook gelukt is

De 10 domeinen waarin Centrum GEA cursussen aanbiedt:

Onze medewerkers

Els Van Hoogenbemt

Els heeft zich in de voorbije 35 jaar een unieke stijl eigen gemaakt. Ze combineert haar academische vorming als arts en homeopaat met haar jarenlange bijscholing in psychotherapie en energetische begeleiding. Zij wordt gewaardeerd voor haar diepmenselijke aanpak en zorgzaamheid in haar coachingwerk en voor haar helderheid en diepgang in de materie die ze doceert.

Joost Vanhove

Joost behoort tot de eerste generatie internationaal erkende NLP trainers in Vlaanderen. Hij heeft 33 jaar ervaring in coaching, psychotherapie, energiewerk, vormingswerk en in het geven van trainingen. In 2007 publiceerde hij zijn eerste boek, Het Gouden Geschenk, over Zelf-Integratie, een procedé voor (zelf)coaching, ontwikkeld in Gea. In 2016 kwam zijn tweede boek uit, De Spiegel van Helder Bewustzijn, een handboek voor professionele begeleiders, gebaseerd op het door hem ontwikkelde PAVA-bewustzijnsmodel.

Marijke Charita

Na mijn basisopleiding als Licentiaat in de Economische Wetenschappen, de aanvullende lerarenopleiding en een master in de communicatiewetenschappen, begon ik aan het professionele leven in 2005. Al heel snel voelde ik dat ik handvaten nodig had om te leren omgaan met wat ik ervaarde in en rondom mezelf. Dankzij de opleiding tot Auctor - lichaamswerk (2009-2010) en de opleiding psychodynamica (2010-2016) begon mijn reis naar binnen. Ik bouwde een veerkracht op die me nog steeds helpt om stevig in het leven te staan op zowel professioneel als persoonlijk vlak. Psychodynamica is een belangrijk onderdeel van mijn dagelijks leven geworden. Nog steeds beïnvloedt deze opleiding de manier waarop ik de werkelijkheid ervaar.


Ellen Jult

Mensen, samenwerkingen, team- en groepsdynamieken inspireren Ellen. Ze vindt het fantastisch om mensen te helpen groeien en openbloeien. Ze rondde de opleiding Psychodynamica af in 2020. Sindsdien geeft ze haar kennis en ervaring door als co-trainer, onder supervisie van Els Van Hoogenbemt, voor het Basis Groeijaar. Voordien assisteerde ze verschillende jaren in het Basis Groeijaar. Ellen vestigde zich ook als therapeut waar ze individuele begeleiding verzorgt.