Els heeft zich in de voorbije 35 jaar een unieke stijl eigen gemaakt. Ze combineert haar academische vorming als arts en homeopaat met haar jarenlange bijscholing in psychotherapie en energetische begeleiding. Zij wordt gewaardeerd voor haar diepmenselijke aanpak en zorgzaamheid in haar coachingwerk en voor haar helderheid en diepgang in de materie die ze doceert.

Els Van Hoogenbemt is arts sinds 1980 en specialiseerde zich eerst een tijd in de psychiatrie (1982), later in de klassieke homeopathie (1986) , tot coach met energiewerk (1987), trainer intuitieve ontwikkeling(1989), NLP Master Practitioner (1997) en Reiki Meester in het Usuï System for Natural Healing(1998).

Sinds 1990 geeft zij opleidingen in intuïtieve ontwikkeling en energetisch coachen onder de naam Psychodynamica. Sinds 2000 is Els lid van de Internationale Reiki Alliantie.

Els en Joost ontmoetten elkaar in 1989. Sinsdien gaan zij samen door het leven. Zij kregen twee kinderen, die nu gelukkige jong volwassenen zijn. Hun samenzijn in liefde resulteerde ook in een vruchtbare samenwerking, waaruit centrum Gea geboren werd in 1990, en uitgroeide tot een van de toonaangevende opleidingscentra voor coaching en intuïtieve ontwikkeling in Vlaanderen.