Joost behoort tot de eerste generatie internationaal erkende NLP trainers in Vlaanderen. Hij heeft 33 jaar ervaring in coaching, psychotherapie, energiewerk, vormingswerk en in het geven van trainingen. In 2007 publiceerde hij zijn eerste boek, Het Gouden Geschenk, over Zelf-Integratie, een procedé voor (zelf)coaching, ontwikkeld in Gea. In 2016 kwam zijn tweede boek uit, De Spiegel van Helder Bewustzijn, een handboek voor professionele begeleiders, gebaseerd op het door hem ontwikkelde PAVA-bewustzijnsmodel.

Joost Vanhove heeft 33 jaar ervaring als (team)coach, mentor en trainer in persoonlijke ontwikkeling. Vanuit zijn passie voor holistisch bewustzijnswerk heeft hij de voorbije 20 jaar een waaier aan coaching tools ontwikkeld voor efficiënt en diepgaand veranderingswerk, waaronder De Sleutel van Creatie, Directe Emotionele Release, Het Helend Gesprek, De 7 Generaties Healing, Zelf-Integratie en het PAVA-bewustzijnsmodel.

Het PAVA-bewustzijnsmodel vormt de synthese van de universele levenskunst, zoals ze vervat zit in heel uiteenlopende levensbeschouwelijke tradities. Dit model bevat tevens de nectar aan wijsheid van alle vrienden, collega’s en leraars die Joost in de loop van zijn levenstocht het meest geïnspireerd hebben.

Met zijn levenspartner, Els Van Hoogenbemt, richtte hij in 1990 Centrum Gea op. Zij brengen 2 essentiële asptecten van het menszijn samen, die ze in hun bewustzijnswerk integreren: het rationele en het intuïtieve, het bewuste en het onbewuste, het cognitieve en het energetische, de eigenheid en de verbondenheid.